Egy Sram pc 951-róől lenne szó és ez használható 8-as rendszerben? A segítséget előre is köszönöm!
Egy Sram pc 951-róől lenne szó és ez használható 8-as rendszerben? A segítséget előre is köszönöm!
oké köszi. Van egy dh-s láncfeszitő és azért gondoltam hogy egy vékonyabb lánc nem érne bele a feszitőbe.
@geri998: A lényeget elmondhatom. Egy fokozatnyi különbség nem sokat számít. Vagyis nyolcas rendszerben működőképes a hetes és a kilences lánc egyaránt. Nyolcas rendszerben a kilences lánc stb. Azt mondja Sheldon atya, hogy a váltás esetleg nem lesz tökéletesen sima, illetve drágább a kilences lánc, és hamarabb elhasználódhat.
@geri998: A nyolc sebességes láncok csapszélessége jellemzően 7,1-7,3 mm. A Sram nyolc sebességes láncainak csapszélessége általában 6,97 mm. Keskeny láncot - Sram PC 10 (6,9 mm) - magam is próbáltam nyolcas rendszerben, és kifogástalanul működött.
No de! A PC 951 lánc csapszélessége 6,65 mm. Nem látszik jelentősnek három-négy tized milliméter különbség. Valószínűleg nem lenne bajod vele, de mérget nem vennék rá. Olyannal kellene értekezni, aki már próbálta.
Vigyázz, mert az üreges csapokkal szerelt PC 951 csapszélessége csak 6,35 mm.
7-8 -as rendszerben az alkatrészek még kijönnek egymással, de a 9-es már szerintem nem lesz jó.