Marzocchi Z1 Freeride ETA 05 Miért kattog?

Linkelt termék: Marzocchi Z1 Freeride ETA
1-9 (9 válasz)

Marzocchi Z1 Freeride ETA 05 Miért kattog?

Elküldve: 2012-02-22 23:08 felhasználó ikon   adamrc 

• adamrc avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
Témaindító kérdés:

Ki lett szedve a csillapítás, volt egy olajcsere és össze lett rakva, már benne van a csillapítás, de azóta elkezdett kattogni! Csak egy rugóval használom, és kicsavartam a zárókupakokat is, úgy nyomkodtam ,de így is hallható a hang. arra gondoltam hogy lehet az a kis alumínium szelep kattog a csilliben,elég idegesítő mert ha csak simán tekerek akkor is elég hangosan kattog , mint amikor a láncterelőt ütögeti a lánc. Ha a csillapítást kiszedem akkor nem kattog.Ja és ha fejrefordítom a bringát és úgy mozgatom akkor csendben szörcsög a teló, amint visszafordítom 5 másodperc után megint kezdi:/ Mit tudnék vele kezdeni hogy ne adjon ki ilyen hangot?

Elküldve: 2012-02-25 11:18 felhasználó ikon   adamrc 

• adamrc avatar
  • sima XC-s

Tegnap megoldódott a probléma,Nem volt elég erősen ráhúzva a csillapítás az alsó csavarra és 1cm-t lötyögött oldalirányban. Meghúztam rendesen és mostmár tökéletes. :)

Elküldve: 2012-02-23 21:45 felhasználó ikon   bandyta 

• bandyta avatar
  • dirt/street gyerek
  • quattro mini DH crew csapat
  • quattro mini DH crew csapat

Zugorcső a rugóra.

Elküldve: 2012-02-23 21:06 felhasználó ikon   Josii93 

• Josii93 avatar
  • dirt/street gyerek
  • Csak  a TWO6 csapat
  • Csak a TWO6 csapat

@adamrc: kattog a rugó az oldalához? akkor húzz egy régi vékony o.úti belsőt a rugóra, és megszűnik :D

Elküldve: 2012-02-23 19:45 felhasználó ikon   adamrc 

• adamrc avatar
  • sima XC-s

Na kiszedtem a visszautat de most úgy raktam vissza hogy a kis rugót ráraktam,olyan hangja lett a villának mint egy dupla rugós dj-nek. Mostmár odaútnál nem kattan csak a rugót lehet hallani,viszont a visszaútnál akkorát csattan,hogy zeng utána az első kerék.

Elküldve: 2012-02-23 14:32 felhasználó ikon   adamrc 

• adamrc avatar
  • sima XC-s

@Csongor: Csak odaútnál kattan, ha finoman mozgatom akkor nem , de már ha 1mm-t bemozdul akkor is kattan egyet,ha lenyomom félig és úgy mozgatom akkor is kattog, nem lehet hogy esetleg az olaj nem tetszik neki? REPSOL Moto 10W-olaj van benne.

Elküldve: 2012-02-23 14:26 felhasználó ikon   adamrc 

• adamrc avatar
  • sima XC-s

A rugónak semmi köze hozzá, az már ki van zárva, csakis a csillapítás lehet, mert ha fejrefordítom akkor nem kattog. Ha viszont a csillapítást nem rögzítem a zárókupakhoz akkor is kattog, hogyha nem mozog a csillapítás. Szétszedem és összerakom újból, mást nem tudok tenni.

Elküldve: 2012-02-23 12:05 felhasználó ikon   Csongor 

• Csongor avatar
  • dirt/street gyerek
  • Merida Bike csapat
  • Merida Bike csapat

nem lehet hogy a rugó ér hozzá valamihez ?? és hol kattog az alján mikor leér vagy amikor visszajőn ??

Elküldve: 2012-02-23 12:01 felhasználó ikon   Josii93 

• Josii93 avatar
  • dirt/street gyerek
  • Csak  a TWO6 csapat
  • Csak a TWO6 csapat

újból szétszeded, és össze rakod még egyszer. nekem is ez volt kb 1 hete az argyle-al, ugyanígy kattogott a visszaút.

Új válasz:
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
(formázási lehetőségek)
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!
Kattints ide, ha közeli kerékpár boltot szeretnél találni.   |   Integrity: szerver bérlés