Merida road ride bringán gondolkozom , vagy gepida bendon 810 . Azt nem tudom 184cm 100 kg elbírná e bringa , vagy 100 kg felejtős az országúti ?
Merida road ride bringán gondolkozom , vagy gepida bendon 810 . Azt nem tudom 184cm 100 kg elbírná e bringa , vagy 100 kg felejtős az országúti ?
Hello! Én is hasonló dilemmában voltam. Most egy huszonéves Puch Mistralt(Cr-Mo váz) hajtok és nagyon jó birja a száz kilómat. Mindenképp duplafalú esetleg szegecselt felnivel vedd. Az bírja a kátyúkat, nekem még csak egyszer kellett centírozni , de azt egy küllőtörés miatt.
@Nitronaut: Jó kis reklám, csak azt felejtették ki a videóból, hogy hányszor cserélték a biciklit.
@pappsszi2: Csak azt szerettem volna üzenni hogy igen lehet akár 150 kg-os is a kerékpáros. Nem kell félni, egy jó alu vagy netán cro-mo versenykerékpár is "marha" erős tud lenni. A videón egy kb 5 kg-os carbon kerékpár látható egyébként.
Nem kell parázni, nyugodtan meg lehet "bombázni" egy alu/carbon outival az irgalom főnök nagyanyja stílusú emelkedőt is, kiállva tekerve elöl nagytányéron. A kerékpár nem fog szétsztakadni, hamarabb mond csődöt a tüdő :-D
@norbb27: Itt egy 10.000 angol fontba kerülő oútin zúznak. Szerintem egy olcsóbb alu váz is bír ennyi: http://www.youtube.com/watch?v=7ZmJtYaUTa0
köszi srácok ! jövőre vesszek egyet ! Nagyon komolyan rálehet kattanni a bringázásra , májusban vettem merida crossway 20 md amire most költöttem 60 ezret , közel 2000km van vasárlás óta a bringába.
@norbb27: Az még szerintem bőven belefér :) Az ultrakönnyű országúti esetében az a 6,5-7 kg :) 10 kg, az ma már merev montiban sem ultrakönnyű, szóval szerintem az nyugodtan belefér.
Ultra könnyű pontosan mit jelent ? gepida bendon 9.8 kg merida rode ride 88-24 pedig 9.9 kg ezekben gondolkodok .
Egy erősebb carbon is meg birna csak ahogy veszigeri is mondta kerüld vele a kátyúkat .
Szerintem nyugodtan vehetsz ALU vázas o.uti bringát :) A lényeg, hogy került az ultrakönnyű, akár alu, akár carbon cuccokat, mert azok súlyhatárosak. A Carbon vázat ismerve a Magyar utak minőségét, én már nem ajánlom neked, de egy alu sokáig fogja bírni, ha vigyázol rá.