180 cm-es magassághoz L-es vagy inkább M-es MTB kerékpárt vegyek?

1-15 (15 hozzászólás)

Elküldve: 2014.03.03. 19:14 laca0201 

• laca0201 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Segítséget szeretnék kérni, mivel szeretnék egy GT Aggressor 1.0 2012 es típusú kerékpárt vásárolni. Online szeretném megrendelni viszont gondban vagyok kicsit a kerékpárméretekkel. Ebben a típusban S-M-L-es méret van. Én 180 cm magas vagyok emailben már érdeklődtem a webáruházban, hogy mekkora méretet ajánlanak ehhez a magassághoz, a válaszban azt írták, hogy M-es méretet. A legtöbb neten található mérettáblázat alapján a 178 cm feletti magassághoz már az L-es méretet írják. Attól tartok, hogy az M-es méret lehet, hogy kicsi lenne.

Köszönöm előre is a válaszokat.

Elküldve: 2014.08.31. 18:18 GM_Flash 

• GM_Flash avatar
  • brutálfutár

@laca0201: Ülj rá mindkettőre és próbáld ki, melyik a kényelmesebb.

Elküldve: 2014.03.04. 16:54 Atis08 

• Atis08 avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@laca0201: ha tuti ezt a tipust választod és felmerült más kérdés is, szívesen válaszolok!

Elküldve: 2014.03.04. 16:30 laca0201 

• laca0201 avatar

@laca0201: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát tényleg sok hasznos információt írtatok, ja és persze nagyon hamar jöttek a válaszaitok ezért is külön köszönet nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar válaszolnak majd. Egyébként könnyebb terepen és rendes úton is használnám, hát szerintem azért ma még méricsgélek aztán döntök. Remélem nem fogok nagyon melléválasztani a méretnek. Ha esetleg még van valakinek véleménye sokat segít azzal ha megírja.

Elküldve: 2014.03.04. 16:15 laca0201 

• laca0201 avatar

@Atis08: Persze, hogy segített a válaszod igazából most minden információ jól jön : ) Jó látni, hogy annak ellenére, hogy úgy érzed nagyobb méret kéne, mégis jól tudod használni a bringát.

Elküldve: 2014.03.03. 22:25 XCode 

• XCode avatar

@laca0201: Még senki sem kérdezte: mire használod a kecskét? Terepen jobb a kisebb váz (kezesebb, fordulékonyabb a bicaj), kirándulni, közlekedni talán a nagyobb (kevésbé nyugtalan az irányítás). Túrabicajon a kormány helyzetén alighanem változtatnod kell, ha fontos a kényelem: feljebb és a nyereghez közelebb kell húznod. (Nagyobb emelkedésű, rövidebb kormányszár, esetleg nagyobb emelésű kormány szükséges.) Hosszabb utakon szenvedés a nyereg szintjénél lejjebb eresztett kormányrúd.

A szélsőségeket érdemes elkerülni. Ha nagyobb a lábad és kicsi a váz, belerúgsz az első kerékbe. Ha túl nagy a váz, nem lehet kényelmesre állítani a kormányt.

Elküldve: 2014.03.03. 21:52 pappsszi2 

• pappsszi2 avatar

Hozzá tenném még azt hogy ektomorf a testalkatom (többek közt ez azt is jelenti nyúlt a felső testem tehát a lábhosszt ehhez mérnénk 185cm körüli lenne a valós magasságom,de a lábaim ennyivel rövidebbek a felsö testhez képest.Több versenyzővel beszélgettem már olyen témákról szinte egybehangzóan mind azt állította a vázválasztásnál nem a magasság,hanem a hossz a lényeg.A nyeregcsövet állítjuk a lábhossz hoz,A nyerget a comb hosszhoz,illetve a hajtókar hosszát is illik a lábhoz nézni 160-175 ig az másfél centi összesen a két holt pontnál 3cm is.A felső cső adja ki igazán a vázméretet.Egy rövidebb vázból könnyebb még plusz 8cm is előcsalni,(hosszab befogó nyereg hátrébb)mint egy hosszabból 6-8 cm vissza csalni.

Elküldve: 2014.03.03. 21:38 pappsszi2 

• pappsszi2 avatar

178 cm vagyok, 19 es M es a MTB vázam és igazábol 2 év távlatából azt mondom még ez is nagy(hosszú)inkáb mennék 17 es sel.A Gepidám 56 os és a 19 es M es Sirmiumom igy is 6 cm rel hosszabb ugy hogy a gyári befogó helyett egy 60as van benne.Azzal,hogy hosszabb a váz kicsit túl terheli a csuklóm,és természet ellenesen felfelé és kiforgatja a vállízületemet amiért előrébb hajolva a felső test sulyom terheli.Én azt ajnlom inkább legyen a kisebb váz.A tesóm 187 cm ő neki jó az M es váz outiból meg 56 osthasznál.

Elküldve: 2014.03.03. 21:19 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

felsőcsőhossz:

• L 594 mm
  • M 576 mm

Szintén 180 cm-rel 590 mm van most, előtte 595mm volt. Kényelmes valahol a totál felegyenesdett túrabringázós és a ráfekvős versenyzős pozitúra között van. 70-90mm-es stucnival ideális lehet egy L-es

Elküldve: 2014.03.03. 21:16 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

Nekem pl. 180 magasságomhoz "csak 81 cm a belső lábhosszom, mtb-n L-es vázam van 105ös stucnival,pont kényelmes,nagyon mászós, a nyereghez olyan 8 cm esése van a kormánynak.Viszont outin 52-es vázzal megyek,bár stucniból kell egy hosszabb késbb,de a mostani is jó(kényelmes),90es.Ennek van 15 cm esése a nyereghez.

csak azér írom a sok szubjekív hülyeséget, mert szerintem jó beállításokkal is egyén-és vázfüggő..

Elküldve: 2014.03.03. 21:11 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

a felsőcsőhossz alapján érdemes akkor választani, mert a 180 cm az nagyon sok gyártónál a határvonal az M és az L-es méret között

Elküldve: 2014.03.03. 21:00 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@laca0201: Amit Donaukinder írt, valóban nem árt a belső lábszár hosszt megmérni. Én 176 cm vagyok, a 18" (M) váz pont jó. A magasságodhoz lehet az L-es váz jobban passzol, de sokat a belső lábszárhossz fog számítani. Ha hosszabb, mint az átlag, akkor értelemszerűen vedd az L-es méretűt. Például a Chris Sidwells - A nagy kerékpár könyv nevezetű iromány, nem is említ testmagasságot. Jobban foglalkozik a lábszárhosszal és az anatómiai adottságokkal. A legjobb ha van lehetőséged, próbálj ki L és M méretű bringát. Ha nincs akkor marad a méricskélés.

Elküldve: 2014.03.03. 20:00 BF2 hungarolada 

• BF2 hungarolada avatar
  • sima XC-s
  • Kona Team csapat
  • Kona Team csapat

http://www.testbike.hu/kalkulator/kerekparmeret

183 - Nekem 58-as országútit ajánlottak, L-es bringán elférek, nem kéne nagyobb se kisebb.

Elküldve: 2014.03.03. 19:47 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

A magasság nem minden,a láb belső felét sem árt beszámítani

Elküldve: 2014.03.03. 19:46 Atis08 

• Atis08 avatar

Nem tudom segít-e ez neked, de nekem ilyen bringám van én 194 cm vagyok és L-es a bringám de nekem elkélne a nagyobb!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!