Üdv!
Az lenne a kérdésem a tisztelt közönségtől,hogy Szolnok megyéből tervezi-e valaki komolyan a május 26.-i specialized maratonon való részvételt?
Üdv!
Az lenne a kérdésem a tisztelt közönségtől,hogy Szolnok megyéből tervezi-e valaki komolyan a május 26.-i specialized maratonon való részvételt?
nem...:D
verseny előtt nyújtasz,mint máskor,ha sportolni készülsz,aztán a versenyen kifejtendő fokozott igénybevételre felkészíted az izmokat.
engem kifejezetten az is érdekelne például,akinek nincs görgő,az verseny előtt elmegy lezúz pár km.-t bemelegítésképp,vagy futni akár?
@kovacstibor79: hasonló,igen :)a súlyzózás is jó,csak vigyázni kell,vele,mert az fajta izomzat fáradékony,lassú,hosszú távon nem terheltő folyamatosan. persze ha valaki pályasprinternek készül,az más :D
@Donaukinder: ez nagyon hasonlít a "fegyenc edzés" edzéspontjaira, nem abból vannak?
de egyébként jól hangzik, kipróbálom, de már nem ma :)
@kovacstibor79: bemelegítés után
guggolás(nagyon lassan kb.10 mp./db,45-50,utána amilyen gyorsan tudom,robbanásszerűen" gyors egymásutánban25-30 Ebből egy "adagot" szoktam,de az elején(persze nem csapod ki egyenesre a térded,mikor fölérsz,sosem és az alsó ponton max, a talajjal vízszintesig szabad lemenni,hogy az ízületek ne haljanak be idő előtt..:) )
comb első,térd feletti(négyfejű combizom?)izmát a következő módon: háttal neki támaszkodok a falnak kb.mintha egy széken ülnék,legjobb pl lambéria,csempe,lényeg hogy ne tapadjon.(nálam lakkozott lambéria van)lábak a talajjal,a törzsemmel,térd is 90 fok.(érdemes szőnyeg nélkül,meztélláb,viszont trikóban,így nagyrészt a lábad tart csak.)én egy ilyet másfél percig tartok(erősen beszarás közeli állapot)utána max 1 perc pihi. ezt 4x ismétlem
Comb-bicepsz:
ugyanezt a pozitúrát képzeld el(láb),csak hanyatt fekvés padlón,sarkaid egy stabil széken igy emeled meg az egész tested,kb. lapockán gördülsz,de a térd marad 90 fokban,derék kiegyenesedik a felső ponton.Ezt is szép lassan,így ér valamit.Én ebből 4x20 at szoktam,egy-egy soreozat közt 1 perc pihenővel
féllábas guggolás..:) 4x10 sorozat,de csak lassan.
végén persze nyújtani,levezetni ezekkel kijön nekem ált.másfél óra egy edzés
Én így szoktam edzeni hétfő-szerda-péntek kedd-csüt.felsőtest,hétvége pihenő.. ha néha eljutok odáig,elmegyek futni kicsit
kajálásra nagyon figyelni kell/érdemes
@Donaukinder: Én még csak rövidtávon próbálkozom, tavaj nyáron kezdtem el ujra nyeregbe ülni, szóval még nagyobb távon szerintem meghalnék :) Pontosan milyen lábedzéseket csinálsz? (ez érdekelne engem is a rossz idős napokra)
@kovacstibor79: igen,ez lenne az első alkalom,hogy versenyre eljussak,először ki szeretném próbálni a középtávon magam,mennyire birom :) eddig országúton edzettem,meg jelenleg is..de xc be,maratonozásba szeretnék jobban elmélyülni. Legalább Felétek van domb,hegy..itt nálunk csak emberes szél van általában,így a mászóedzést gimnasztikával,láberősítéssel igyekszem pótolni,a tüdőmet meg outi sprintekkel,futással. Bár áprilistól,ha lesz tűrhető idő,tervezek hétvégente szolnok-eger,bélapátfalva-vissza edzést,bár ezt jobb lenne párban,vagy többen..füzesabonyig mondjuk el tudok menni vonattal az nem olyan vészes,onnan nincs túl messze a "terep" :D
@Donaukinder: ahha értem. először vágsz neki? Én is tervezem az indulást, bár a közös edzés kicsit bajos lenne :) viszont tapasztalatok, tanácsok jól jönnének.
ma ugyan kimentem, ide nem messze tőlünk egy dombra, de az albumomban megnézheted milyen körülmények fogadtak :)
@kovacstibor79: részben igen,bár részemről az utazás nem gond előreláthatólag,inkább ,ha valaki tapasztaltabb versenyzésben, attól lenne jó tanácsot kérni,esetleg ha lehetőség van rá ,közös edzést összehozni.