26" fully vagy 29er merev vázas jobb maraton versenyekre?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2013.09.23. 09:18 Grabowski7 

• Grabowski7 avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Hello!

Bringa csere előtt állok és segítségeteket kérném ebben. Maraton versenyzéshez ( Duna -, Bükk maraton ) milyen bringát ajánlanátok jobban? 188 cm magas és 90 kiló vagyok. Amiben gondolkodom és lehetőségem van az 29er merev vázas vagy 26 zoll fully. All mountain ( enduro ) bringa megfelel-e erre a cálra? És ha még nem lennék sok, mi a különbség a hátsó rugóstag elhelyezések között? Gondolok itt fölső vázcsőnél vagy az alsó rögzítésre. Előre is köszönöm!

Elküldve: 2013.09.29. 14:51 Grabowski7 

• Grabowski7 avatar
  • sima XC-s

Hello! Nagyon köszönöm az infót!! Úgy alakult, hogy még is csak sikerült fölmennem Pestre szombaton! Teszteltem egy merev vázas és egy összteleszkópos 29er Trek-et. A napom fantasztikusra sikerült és a kérdéseimre is nagyjából választ kaptam.

Külön köszönet a NELLA-s srácoknak!! Nagyon korrektek és segítőkészek voltak!

Üdv : Robot

Elküldve: 2013.09.26. 17:23 Grabowski7 

• Grabowski7 avatar
  • sima XC-s

Hello! Köszönöm az invitálást, de sajnos dolgoznom kell hétvégén, határidős munka! Vagy nem sajnos, mert így már meg lesz a bringára a mag... Üdv: Robi

Elküldve: 2013.09.25. 09:01 bringamuhely 

• bringamuhely avatar
  • sima XC-s

Szia, nagyon szivesen. Ha teheted, gyere föl most szombaton csillebércre a MTB teszt napra. Ott nagyon sokféle bringát ki tudsz próbálni, jó irányadó lehet vásárlás előtt.

Tomi

Elküldve: 2013.09.24. 18:18 Grabowski7 

• Grabowski7 avatar
  • sima XC-s

@bringamuhely: Köszönöm a válaszod, véleményed! Az igazság az, hogy általános iskola óta nem ültem bringán és nem igazán ismerem a mai kerókat. Akkor még csak camping meg tacskó volt. Idén tavasszal vettem egy mtb-t edzőterembe járni, de annyira meg fertőzött, hogy részt vettem a Duna- és Bükk maratonon, ami nagyon bejött. Tervezem, jövőre elindulok minden itthoni versenyen. Ami eddig a gyengéim közé tartozott az a hegyre föl, ebben erősítenem kell. És ezek szerint a fully nem nekem való. A lefelé csapatás az jól megy, Felsőtárkányban aláztam mindenkit. Tehát köszönöm a válaszod még egyszer! Így maradok a 29er- nél.

Elküldve: 2013.09.23. 23:50 bringamuhely 

• bringamuhely avatar
  • sima XC-s

Helló,

Elég sok bringát volt szerencsém kipróbálni hosszabb-rövidebb ideig(többek között AMR Lector 7700-ast is 2 hónapig), a saját tapasztalataim alapján a véleményem a következő: Ha kimondottan versenyzésre lesz használva a bringa teljesítmény-orientált tekerésre/edzésre, erre semmiképp nem ajánlanám az AMR lectort. Még a felsőbb kategóriás alkatrészek és a karbon háromszög ellenére is elég nehéz és lomha hegymenetben. Ellenben lefelé nagyon lehet csapatni vele és nagy élmény vele a gurulás. A magasságodból adódóan egy karbon 29-essel (vagy egy 27,5-sel) sokkal hatékonyabban tudnál menni(persze, ha neked bejön a 29-es kerékméret, (nekem speciel nem jött be). Ha van módod rá, próbálj ki huzamosabb ideig 29-es bringát, mielőtt megvennéd.

All Mountain/Enduro bringa semmiképpen nem lenne jó választás maratonozásra. 120mm-nél nagyobb rugóutas bringákat kizárnám a helyedben.

üdv,

Tomi

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!