Crmo Kona váz(Explosif),27,2 mm nyeregcsőt fogad,viszont a nycső átmérője 30,2mm.Ahogy nézem feladta a leckét,mert itthon nem találok ilyen méretű bilincset.Tudnátok megoldást?Köszönöm.
Crmo Kona váz(Explosif),27,2 mm nyeregcsőt fogad,viszont a nycső átmérője 30,2mm.Ahogy nézem feladta a leckét,mert itthon nem találok ilyen méretű bilincset.Tudnátok megoldást?Köszönöm.
@dtailleur: Szia!
Köszi!
Már èn is nèztem,de így,hogy más is elgondolkodott rajta....próbát megèr.
Esetleg a csepel acélvázait szerelik 29,8-as bilinccsel, ami nincs túl messze a 30,2-től. Legrosszabb esetben a belsejéből le kell csiszolni 0,2 mm-et, de ennyi simán kijön mérési hibából, vagy gyártási pontatlanságból is szerintem. https://www.bicajozz.hu/spd/40171046BK/Csepel-Wak-Nyeregcsobilincs-298-mm-Fekete
Próbálj meg kihézagolni egy 31.8-as bilincset hogy passzoljon a vázra. Pl. egy sörösdobozból kiválóan megoldható a feladat.
@Zoltán-san: Szia! Köszi...végső opcióként bizonyosan működőképes.Alin és társain van 30.2-es bilincs...de első körben azokat hanyagolnám...majd kiderül köv. héten.
Szia!
Ilyen mérettel még nem találkoztam és sajnos félő hogy az ehhez legközelebbi méret a 31,8 mm-es, amely 1,6 mm-el nagyobb, mint ami kéne. Ehhez viszont egy 31,8 mm külső és 30,2 mm belső átmérőjű felhasított alumíniumcsőre lenne szűkség, melyet elvileg már egy 32x2-es csőből ki lehet esztergálni. A kis átmérőkülönbség fontos, mivel csak így tudja a túlméretes bilincs megfogni a nyeregcsövet, ilyenkor még pluszban rá lehet szorítani közvetlenül a nyeregcsőre egy 27,2 mm-es bilincset, így legalább nem csúszik vissza menet közben.
Ez csak egy ötlet, de működhet!