Sziasztok! 30.8 mm -es nyeregcsőhöz kell átalakító, hogy 31,6 mm nyeregcső átmérőjű vázban használni tudjam, vagy megfogja a gyorsrögzítős bilincs ?
Sziasztok! 30.8 mm -es nyeregcsőhöz kell átalakító, hogy 31,6 mm nyeregcső átmérőjű vázban használni tudjam, vagy megfogja a gyorsrögzítős bilincs ?
Mindenképpen kell, de én leginkább azt javaslom, hogy még átalakítóval se használd! Vegyél bele megfelelőt! Láttam már átalakítóval használt vázat eltörni... A házi barkács megoldás is felejtős, kivéve, ha tudsz pontos méretet esztergálni otthon. Az átlakítóval pedig az a baj, hogy nem szokott elég hosszú lenni. Vagyis, ha nagyon kilóg a nyeregcső, akkor lehet, hogy még átlakítóval is tud egy picit mozogni, mert ugye a cső nem támaszkodik föl teljes hosszában. Ez egy idő után pedig váztöréshez vezet(het). Én nem kockáztatnék.
Szerintem érdemes lenne legalább egy vékonyka lemezt körbehajlítani hozzá. Nem tesz jót a váznak ha összefeszíted a csövet, főleg ha alu. Ha karbon, akkor meg egyenesen tilos feszegetni mert rögtön reccsen. :)
Naná hogy kell. Egyrészt tuti nem fogja meg, mert becsúszna. Amúgy meg borítékolható egy váztörés.