2x10re szeretnék váltani. Szükséges ehhez az első váltó cseréje?
2x10re szeretnék váltani. Szükséges ehhez az első váltó cseréje?
@macskajajj: Tegyél bele extra hosszú B-csavart, de mintha ezt már megtetted volna. :) Illetve, cseréld ki a felős váltógörgőt kisebb fogszámúra, ha az alsót nagyobbra cseréled (amennyi befér a kanalak közé), és akár csapágyas, narrow-wide görgőre, még simábban is fog futni a rendszered. Csak a narrow-wide-nál figyelni kell arra, hogy milyen irányba rakod be, de arra ott a youtube... :)
@macskajajj: Király! Ezt el is felejtettem javasolni, bocs. Ez az igazi házi barkács megoldás! :)
@macskajajj: Hát igen. A 42 túl nagy neki. Szükséged is van ekkorára? Mert ezek az átalakító dolgok nem a legjobbak, mint ahogy rcs2003 is írta. Én inkább tennék hátra 36-ost és esetleg előre kisebbet, ha tényleg kell.
Elvileg a hajtás is könnyebben fog kopni mert a nagyobb távolság miatt kevesebb fog vesz részt az erőátvitelben hátul. ez a láncot is jobban terheli és a fogaskerekeket is.
@macskajajj: Persze, ez segíthet. De milyen fogsorod van hátul? Nagyobb, mint 36? Mert annak a váltónak 36-ig vinnie kéne! Persze, ha nagyobb, mint 36, akkor oké, hogy nem viszi. Ettől az adaptertől viszont romolhat a váltás teljesítmény azért!
@Makky: Szia betekertem de hozzá ér,kell vennem egy ilyet https://ebike.hu/termekek/vaz/vaz-alkatresz/valtotarto-ful/121013_a2z-e-hanger-kiegeszito-valtotarto-ful/
@macskajajj: Az jó. Tekerd beljebb a csavart, amit írtam és jó lesz!
@macskajajj: Ez milyen XT? Mármint mi a kódja? Mert a 8-as XT nem igazán fog működni a 10-es sorral/váltókarral. Vagy váltót is cseréltél? Ráadásul a 8-as XT nem fogja vinni a 36-os lánckereket sem. Szóval pontosan milyen a hátsóváltó/sor/váltókar?
@macskajajj: Van a váltón hátul egy csavar. Azt kell beljebb tekerni, hogy távolodjon a váltógörgő a fogaskeréktől. A nagyobb gond akkor van, ha teljesen betekerve is hozzáér még.
Sziasztok egy kis segitséget kérnék ,hátsó váltó ügyben van egy shimano deore xt váltóm és lecseréltem a fogaskereket 8-ról 10-re.és a váltógörgö hozzáér a fogaskerékhez ha a legnagyobbikra váltók,mi lehet a gond ,köszönöm.
Próbáld ki és meglátod. Egyébként valószínű hogy a láncvonal nem lesz a legjobb.
Sziasztok! Én is 3x10-ről 2x10-re szeretnék váltani, kérdésem, hogy hajtókart kell e cserélnem vagy elég lánctányérokat 8 hajtókar FSA megaexo), a váltóm Deore ami tudja a 2-es váltást is.
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat. Egy deore váltokarom van és át lehet állítani 3 -ról 2-re. A váltóval volt egy kis gubanc mert lejjebb kellett rakni a vázon egy picit, hogy minden fokozatban rendben legyen.Most tökéletesen működik.
Van erre ellenpélda is: Alivio 3-askar, Alivio 3-as első váltóval. Nem lehetett a határoló csavarral leszabályozni mert a középső állásban még nem volt olyan szögben a váltó bakja hogy a csavarban megütközzön. Emiatt mindig figyelnem kellett hogy ne dobjam túl a láncot a tányéron. Persze ha külső tányér és a középső van használatban akkor lehet hogy jó lesz, de a láncvonal tutira nagyon ferde lesz.
Háromsebis Altus karral használom a három sebis Acera váltót, kéttányéros FSA hajtáson. Határoló csavar mindent megold. :D
@gepetto: Persze, rendesen be kell állítani azért! :) A Shimano sose fog leírni ilyet, főleg ha van arra külön másik terméke is!
@gepetto: A láncvonalat is meg kell nézni hogy jó legyen, és ahhoz kell beállítani a váltót.
@Makky: Köszönöm a gyors választ. https://ebike.hu/termekek/valtas/valto/mtb-elso-valto/113226_shimano-slx-fd-m670-a-b-mtb-elso-valto/ Ez a váltom van és a leírásban csak a 3x10-es rendszer szerepel.A hajtómű 26 38-as tányérokkal rendelkezik.A 38-as tányérra felrakja, de a váltó külső oldala beleér a láncba.Ma megpróbálom beállítani.Gondolom a váltó magasság pozícióján is kell állítani a váltó láncterelő kiképzése miatt.
@gepetto: Alapvetően nem szükséges. Menni fog azzal is, csak a határoló csavart tekerd beljebb, ha a váltókar marad 3-as. Nehogy véletlenül leválts. :)