3x9-es első váltó használható-e 3x8-as rendszerben tökéletesen ?

1-5 (5 hozzászólás)

Elküldve: 2016.06.02. 21:26 Miklós67 

• Miklós67 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Szeretném megkérdezni hozzáértőktől, hogy első váltó cseréje esetén mire kell figyelni ? 3x8-as trekkingem van, 48 fogas nagy lánctányérral . Első váltót kellene cserélnem, de nem tudom mit vegyek, mik a legfontosabb kritériumok. Újban , csak 3x9-eseket látni a magasabb szintűek között .Lehet ezt használni tökéletesen ????? Mi az előnye/hátránya ha alsó, illetve felsőbilincses ? Esetleg konkrét ajánlatokat is adhattok . A vázcső átmérőjét még le kell mérnem...... Gondolom , a vázcső és a hátsó sárvédő távolsága is kritikus lehet...... Más valami ?Előre is köszönöm a válaszokat !

Üdv, Miklós.

Elküldve: 2016.06.03. 21:24 Miklós67 

• Miklós67 avatar

Köszönöm az eddigi válaszokat . Vasárnap megnézem mi van a piacon . De eddig az Altus FD-M313 a legszimpatikusabb az újak közül . Adapteres , így mindenféle vastagságú vázcsőhöz jó . 7/8 sebességes rendszerbe T 48 fogszámhoz, 47.5 vagy 50 mm lánctávolsághoz is jó . Jól is néz ki a képeken . Egyébként nekem sincsenek rossz tapasztalataim az első váltókról . Csak most tesómé nagyon lötyögős lett és nem akarja -főleg a legkisebbre- áttenni a láncot . Pláne kis terheléssel már. Pedig emelkedőre menet ugye ez már adódik . Egyébként úgy látom a 9-es váltók még elmennek 8-as rendszerekben . A 10-estől volt a nagy változás ..... Érdekes, mert lefele már én is próbálkoztam csereberével . Használhatóak a hátsó váltók, meg karok egymással, de nem az igazi . 6-os meg 7-es , illetve 7-es meg 8-as között . Legjobb mindig a sajátjával . Főleg -ahogy irjátok - magasabb kategóriákkal , nem pedig a legalapabbakkal . Alivió nekem már bevált . Rosszabbat nem vennék, jobbat esetleg . De első váltókkal eddig még nincs tapasztalatom , ezért nagyon köszönöm a segítségetek !

Elküldve: 2016.06.03. 20:04 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Amúgy első vátóra nem költenék vagyonokat, volt C50-esem (alias Altus), Sram X-genem (manapság X-7), illetve jelenleg XT-m, őszintén megmondva közel nem éreztem akkora különbséget a nagyon olcsó és a drága közt, mint mondjuk egy hátsó váltónál.

Illetve mivel sok minden nem tud rajtuk tönkremenni, érdemes használtan keresgélni, töredékáron vannak.

Elküldve: 2016.06.03. 20:01 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Az, hogy alsó, vagy felsőbilincses, igazából teljesen mindegy. Bizonyos vázakon csak az egyik, vagy csak a másik fér el (pl. kulacstartó szem vagy összteleszkóposnál a forgáspont miatt), van amin mindkettő. Ezt mindenképpen ellenőrizd le, hogy van-e, ami gátolja a felszerelését valamely típusnak.

A 3x9-cel nem lesz gond, max. kicsit nehezebb lesz beállítani, ugyanis a 9-es láncok keskenyebbek, így a váltó is szűkebb. Ennek ellenére raktunk már össze ilyent, és beállítás után semmi gond nem volt vele.

Elküldve: 2016.06.02. 21:44 balmesz001 

• balmesz001 avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Miklós67: Nekem 3x10-re való első váltóm van 3x9 rendszerrel, gyárilag. Nálam OK, gondolom ugyanez lesz nálad is.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!