Nem tudtam rájönni hogy hogy kell 4 keresztebe fűzni ezért hozzátok fordulok. Robbantott rajzok képek jöhetnek! Felni:Sun DoubleTrack 24" 36ly Agy:Novatec Rebel 9t 36ly Válaszaitokat előre is köszönöm!
Nem tudtam rájönni hogy hogy kell 4 keresztebe fűzni ezért hozzátok fordulok. Robbantott rajzok képek jöhetnek! Felni:Sun DoubleTrack 24" 36ly Agy:Novatec Rebel 9t 36ly Válaszaitokat előre is köszönöm!
Nekem van egy 26" kerekem, amiben 2 keresztes fűzés van, ha én 4 keresztesre szeretném fűzni ahhoz mennyivel kell hosszabb küllő? Tárcsás agyam van.
@BalageUMF: na én már ennek az elején elvesztem :D én a párhuzamosakat szoktam először berakni mindkét oldalt a szeleplyukak mellé, aztán a lentebb írt séma szerint fűzöm tovább. Ha a párhuzamosakat megfelelő lyukközzel raktam be, akkor a kereszt már jön magától, annyi, hogy az azonos oldali azonosan álló küllő fenn mindig 3 lyukkal arrébb esik a felnibe. Egyszerre beledobálni a küllőt nem szeretem, előbb megfűzöm mindkét oldalt (persze egymás után) a kívülről befele dugott küllőket, mert azt nehezebb "behurkolni", aztán belülről kifelé.
Nem mondom, hogy ez a legjobb/legegyszerűbb módszer, de ugyanígy azt sem tudom elfogadni, hogy akármelyik másik módszer jobb, nekem ezt adta ki a logikám, és így tudok leggyorsabban fűzni, és a keresztek számát is el tudom találni. Hallottam már millió meg egy megközelítést, kinek így logikus-kinek úgy, a végeredmény úgyis ugyanaz.
@BalageUMF: ja írni akartam hogy én is ugyan úgy csinálom 2-3-4 kereszteset. Csak annyi a különbség hogy jobban tekerek rajta amikor megvan az oldal 1része.
@Krupcheck: ennél sokkal egyszerűbb... nincs semmi ilyesmi szabály. ugyan úgy kell mind. illesztésnél kezded, az agyba minden 2.-ba teszel küllőt felnibe meg minden 4.-be 1-2 oldalon, 3. oldalon kialakítod a keresztet figyelve, hogy az illesztésnél legyen a kis kereszt. radiál fűzés kivételével az összeset így kell mindegy, hogy 2-3-4-5-6-7-8-10-12-14-16-18-20-26-42 keresztes fűzés, persze minél sűrűbb annál nehezebben férsz el. ezekkel találkoztam és mind így kellet fűzni
@mark109: semmi nem kell, csak te =D majd ha elromlik eltörik ilyesmi akkor vegyél rá új cuccot, látom nagyon kezdő vagy a témában.
Valaki mit változtasak meg a biciklimen ha ugratni akarok duplafalú felni van bent még mikell?
@dub2dnb: igazából annyi a lényeg, hogy 3x-nél a párhuzamos küllők közt az agyperemen 6 lyuk marad ki, a 4x-nél meg 8. Értelemszerűen 2x-nél csak 4, 1x-nél meg 2.
A felninél ugyan úgy áll minden.
Ha ez így megvan, bármit bárhogy be tudsz fűzni.
@BalageUMF: 3keresztbe fűztem már nem 1 kereket de a 4 kereszt kifogott rajtam...:/
http://www.youtube.com/watch?v=AOI3uBztvHc&feature=fvwrel ott van a többi része is minden benne van ami kell neked vizuálisan az hogy angol nem lényeg. Látod amit látnod kell.
ugyan úgy kell mint a 3 keresztet csak 4-el...
fűztél már valaha?