Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy 7 sebességes rendszerbe lehet 8-9 sebességes váltót tenni? Laikusként azt gondolom, hogy a váltókar a lényeg mennyit állít fokozatonként, vagy tévedek? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy 7 sebességes rendszerbe lehet 8-9 sebességes váltót tenni? Laikusként azt gondolom, hogy a váltókar a lényeg mennyit állít fokozatonként, vagy tévedek? Előre is köszönöm!
@airborne: Azt hogy a "9 sebességes hátsó váltó használható 7-essel, de a karnak is 7-esnek kell lennie" hogyan érted? Hogy pl.: egy Deore 9 sebességes váltó is használható 7 sebességen, 7-es karral? Bocs ha láma kérdés, de félreértések elkerülése végett inkább rákérdezek! Válaszod előre is köszönöm
A 6/7/8 sebességes alkatrészeket szabadon vegyítheted egymással, a 9-est 10-est már nem. Ja, és a 9sebességes hátsó váltó használható 7-essel, de a karnak is 7-esnek kell lennie.
Azt jól tudom, hogy Alivio váltóból van 7 sebességes? Ha minden igaz a régebbi típus, az M-410-es!
@movi: hello én a régi biciklimre az ötös sorhoz tettem egy 7-es váltókart. Nekem a váltó az maradt az eredeti 5-öshöz való, csak a kar lett új. Így teljesen jól üzemel, csak az 5. fokozat után van még 2 ami olyan "üresjárat", vagyis nem csinál semmit ha oda kapcsolok. Szerintem nyugodtan próbáld meg.
Köszönöm a válaszod! Esetleg nincs itt olyan akinek így van megoldva, és ha igen, milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
@movi: Alapvetően működni fog. A végállás ütközőt viszont nem tudom, hogy be lehet-e annyira tekerni, mint kell, mert ugye a 7-es sor keskenyebb. Illetve a 9-es váltó nem biztos, hogy szeretni fogja a régebbi láncokat.