70055-ös össztelós aluváz

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: 2014.12.11. 16:18 sgtGiggsy 

• sgtGiggsy avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Kecskeméti bicósok csapat
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok. Ingyen hozzájutottam egy noname össztelós aluvázhoz (a fejcsövön van egy másfél-két centis hosszanti repedés, így a tulaj ki akarta dobni) és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Erről a vázról lenne szó: http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=15485&id=1&cat=2 Először is azt szeretném tudni, hogy a 7005-ös alu utal-e arra akármilyen szinten, hogy jó minőségű lenne? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy 7005-ös alut nagyon gagyi vázakhoz nem használnak. A másik, hogy a geometriája alapján milyennek tűnik? Enyhébb-közepesebb terepen használnám, ez alapján vajon mit lehet tőle várni? A forgáspontja csak siklócsapágyas, ez azért gondolom nem teszi még a középkategória aljára sem a minőséget, igaz? Az biztos, hogy egy Tesco gazdaságos hulladék vázát magasan veri, és a róla lebontott alkatrészek alapján (Acera hátsó váltó, Acera fékváltó karok, BR-M432 V-fékek, Torney hajtókarok, Wellgo pedálok) sem lehetett olyan nagyon szar cucc ez új korában, de vajon érdemes vele foglalkozni? Előre is köszi

Elküldve: 2014.12.13. 14:22 sgtGiggsy 

• sgtGiggsy avatar

@elemér: Köszi a választ :) Nem is terveztem sokat beleölni. Nagyjából a jelenlegi, kicsit már rendbeszedett egykori teszkós biciklimről pakolnám át rá a használhatóbb cuccokat (azokat, amik már nem teszkós alkatrészek: váltók, első kerék, hajtókarok, monoblokk, ülés, fékek) De amúgy sem nagyon terveztem az Acera kategória fölé menni, mert semmi olyan tervem nincs a géppel, ami indokolná :)

Elküldve: 2014.12.12. 18:20 elemér 

• elemér avatar

Szia! Igen a tescós vázaktól jobb, hisz aluváz, tárcsafék felfogatás, a-head villa fogadás. Régen nagyon sok 7005-ös aluvázat készített mindenki, és igen jók voltak, még azok ma is. Meg kell heggeszetni a fejcsövet és használható. Viszont sokat nem ölnék bele. A hátsó lengővilla csak valami alap rugóstagot tud fogadni. Meg lehet csinálni, de Altus-Acera szettnél komolyabbat nem tennék rá.... Egyszerűen mondva: gurulgatni jó ez, vagy gyereknek akár, de sokat nem kell bele ölni.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!