Azt, hogy az első hajtóművet kell-e cserélni, azt hogyan tudom megállapítani? A hátsó lánkeréksor már tuti kopott és a lánc is, azokat biztosan cserélném, de a hajtóművet nem tudom, hogy kell-e már. Olyan sok km még nincs benne. Max 2-3000.
Azt, hogy az első hajtóművet kell-e cserélni, azt hogyan tudom megállapítani? A hátsó lánkeréksor már tuti kopott és a lánc is, azokat biztosan cserélném, de a hajtóművet nem tudom, hogy kell-e már. Olyan sok km még nincs benne. Max 2-3000.
meg egy 10es belefer..:D ha mar nagyon cápastyle, akkor csereld...de inkabb hasznald a nagytanyert az kevesbe kopik, hatul pedig amennyire engedi, a valtot minel kozelebb a sorhoz allitsd..igy tobb fogat olel at a lanc, es a valtasok is jobban fognak menni:D...s.s nel ezert jo a primszamu hajtas...az sose kopik el..Xd (pl:53-17 vagy 19t):D
@XCode: A láncot a lánckeréksorral együtt cserélném amúgy is. Igaz ezek nem drága alkatrészek. Rég volt már amikor full XT-s gép volt.
@llaszlo: Ellenben cseréld időben a láncot (a nyúlás mértéke 0,75-1,00%). Ezzel meghosszabbíthatod a hajtásrendszer élettartamát. Javítóműhelyben megmérik, akár szívességből is, ha nem lenne mércéd.
@XCode: Többet nem nagyon használta amennyire én tudom talán nagyon max 4000-et, de nála csak tényleg annyiból állt a biciklizés, hogy a városon belül ment vele. Max ami még befolyásolhatta, hogy a hátsó sor már eleve kopott volt. Ehhez lett új lánc véve és így használta.
Tehát, akkor még nem kell cserélni, ha jól értem a válaszokat. Köszönöm.
@llaszlo: Kicsit egyenetlen a korona kopása, de nem látszik vészesnek. Csupán azt furcsállom, hogy mindez 2-3000 kilométernyi taposás eredménye.
@llaszlo: Én még nem cserélném le... Az enyém jóval kopottabb volt, amikor cseréltem (más miatt, kopás miatt nem cseréltem volna, de az újnál éreztem, h könnyebb hajtani...). Azért várj még egy kicsit, hátha jön erre valaki, aki több hajtóművet látott már, mint én, de szerintem maradhat még egy jó darabig.
@llaszlo: Hacsak nem kenyérbélből készült, az acél tányér bizonyosan kibír legalább 9000 kilométert. Ha a fogak szemmel láthatóan féloldalasra kopnak, kihegyesednek, akkor jő el a vég.
A fogaskerék hegyesedik ahogy kopik. Azt nem tudom, hogy mennyi kopás fér bele, de 2-3000 km alatt akkor sem hiszem, h csereéretté kopott volna, akkor sem, ha homokban használták kenés nélkül...
Tudom, hogy 3000km-nél még nem kell cserélni. Csakhogy öcsém használta aki nem a karbantartás mintaképe, igaz csak városban volt használva. Így fogalamam sincs, hogy milyen állapotban van. Egyébként egy Sugino hajtókar. Pontos típust nem találtam rajta.