A-heades fejcső cserélhető? akár hegesztéssel?

1-7 (7 hozzászólás)

Elküldve: 2013.09.01. 14:20 gátúszó 

• gátúszó avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

sziasztok azt szeretném kérdezni hogy 1 1/8-cas fejcsövet lehet e cserélni a biciglin. az enyémen van 1 hosszanti repedés. elég ha szerzek egy ekkora átmérőjű acélcsövet és azt heggesztetem rá egy haverral, vagy ez valami speckós dolog? kívülről egyenes csőnek néz ki.

Elküldve: 2013.09.02. 20:15 sgtGiggsy 

• sgtGiggsy avatar
  • Kecskeméti bicósok csapat
  • Kecskeméti bicósok csapat

Korábban nekem megfordult olyasmi a fejemben, hogy a bringa 1"-os fejcsövét lecseréltessem, egy 1 1/8"-asra, de nagyon hamar lebeszéltek róla a nálam jobban hozzáértők pont a korábban említett indokok miatt (csak egyféleképp sikerülhet jól, viszont millió módon lehet elkúrni) Így én is lebeszélnélek a fejcső cserélgetésről. Próbáld meg a repedést megcsináltatni, az sokkal esélyesebb.

@pranksta: nem hinném, hogy troll lenne, ahhoz nem elég vicces amit írt. Se nem polgárpukkasztó, se nem elég nagy baromság amit felvetett, ahhoz, hogy troll legyen. Az meg, hogy rossz a helyesírása... hát én sajnos ezerszer rosszabbakat is láttam már itt :(

Elküldve: 2013.09.02. 11:01 pranksta 

• pranksta avatar

ugyanmár srácok! csak ezért regelt a testbike-ra. már a neve is vicc (a gátúszó amúgy jó poén :)) aztán a jön a többi.. biciGli? "haver" ráheGGeszt egy acélcsövet? szerintem egyértelmű, hogy troll

Elküldve: 2013.09.02. 10:42 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

Mindenképpen a hegesztést javaslom.A csere bonyolult, és ha elkúrod, akkor pá bringa.Lehet nekiállni újra, a végére meg lehet szétbarmolod a bikeot.Ha alu, akkor keress rá a Mariusz oldalára, és vedd fel vele a kapcsolatot.Ő már hosszú ideje ezzel foglalkozik.Közmegelégedésre.De szerintem acélvázzal is fordulhatsz bátran hozzá.

Elküldve: 2013.09.01. 19:32 tiberius 

• tiberius avatar
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

Ha a meghegesztést választod akkor a repedést flex-el be kell gyökölni,hogy minél nagyobb keresztmetszetben fogja a varrat.Az a jó ha a fejcsőbe benyúlva érzed,hogy bejött a hegesztő anyag.Ahova a csapágycsésze beül ott persze nem kell ilyen mélyen behegedülni mert nem tudod beütni a csészét.Ja és CO-val csináld mert az kevésbé lesz zárványos és a hő is kicsit kevesebb,mint az elektródásnál.

Elküldve: 2013.09.01. 19:13 tiberius 

• tiberius avatar

Ha acélból van akkor érdemesebb azt meghegeszteni véleményem szerint.Fejcsövet cserélni elég furmányosnak tűnik.Persze nem lehetetlen de nagyon precízen kell levágni a régit és ugyanolyan szögben rávarrni az újat.Elég egy kis hiba és megváltozik a geometria pláne ha nem párhuzamos a vázzal na az egy jó buli.mentem már ilyen bringával.Csak balra akart kanyarodni de azt folyton.Rendesen rá kellett tartani.

Elküldve: 2013.09.01. 18:20 pranksta 

• pranksta avatar

nem kell heggeszteni, csak kend be sulifixszel a repedést, olyan lesz a biciglid, mintha pervollal mostad volna :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!