Az első hozzászólásodra:
Lehet, csak elnéztek valamit és azért volt 2010-es mez.
A doppingolókat nem értem.
Normális, ép gondolkodású embernek, sportolónak, hivatásos sportolónak szerintem nem is jelenthet igazi győzelmet, helyezést, ha tudja titokban, hogy nem csak saját magán múlt a dolog.
Mindig a Túl a csúcson jut eszembe, amikor Stallone mondta a fiának szkanderezés előtt, hogy "És ha nem nyersz? Akkor mi van? Akkor vesztesz."
Tehát verseny, semmi sem függ tőle.
Mondjuk sportolóknál azért van díjazás stb. gondolom mindenkinek jól jön.
De érdemes azért meg a hírnévért doppingolni, csalni, hazudni, erkölcsileg senkivé lenni?
A doppingolás eléggé erkölcsi dolog.
Lehet egy megoldás lenne, ha hagynák mindenkinek egyen igyon amit akar, verseny előtti napokban/hetekben adnak mindenkinek hivatalos doppingszert, aztán hajrá. Csak akkor meg már amúgy is mindenki szétdoppingolja magát aztán ilyen "NDK-s úszóválogatott effektus" jönne ki rajtuk. Esetleg annyira belövik magukat h. verseny közben kimúlnak.
Szerintem ha valaki plusz energiát akar, akkor igyon valami energiaitalból több litert, csokit meg energiaszeletet aztán hajrá. Kérdés, hogy ezekben van-e olyan anyag amit ki lehet mutatni doppingszerként.
Versenyzésről általában:
4 versenyen voltam eddig, ebből 2 csak ilyen kis házi verseny volt.
Nálam a versenyzés csak hobbi, mint írom is a bemutatkozáskor.
A másik 2 versenyt a szomszéd városban szervezték hivatalosan, meghirdetve.
Mindkettőben hobbi kategóriában indultam, ennek ellenére több G.Gy.-ős versenyző (legalábbis úgy láttam, meg aztán többen is mondták és egyik alkalommal volt is valami gond az indulással) ebben a kategóriában indult a pénz miatt. Meg is nyerték.
Ez az egyik legnagyobb gond.
Kéne valami hivatalos, leigazolt versenyzői lista, ami minden versenyen ott van, esetleg netről elérhető és ellenőrizni kellene az ilyen csalásokat.
A versenyeken kaptunk mindig pólót meg kajajegyet. Ezek helyett én jobban örültem volna mondjuk meznek, vagy kulacsnak, energiaszeletnek stb.
De a kaja is jó ötlet.
Idén megint akartam ide menni versenyezni, de 3500 Ft a nevezési díj.
3500-at adjak ki egy 30 km-es versenyért és érte kapok egy pólót amit nem hordok, meg kajajegyet, amiért nem is eszek ott mert nem vagyok éhes és még ráadásul hivatásosak is induljanak a kategóriámban?
Fogom a stopperórámat aztán letekerem a távot magamnak ha akarom.
De így nem.