Sziasztok venni szeretnék egy shimano monot de nem tudom mire jó vagy mi a haszna ennek az opciónak?Illetve hogy számít e valamit hogy milyen hajtókar kerül rá?
Sziasztok venni szeretnék egy shimano monot de nem tudom mire jó vagy mi a haszna ennek az opciónak?Illetve hogy számít e valamit hogy milyen hajtókar kerül rá?
Tudtommal ilyen csak octalinkes hajtókaroknál van, és talán abból is csak a régebbi fajtánál. Ha van rajta, akkor kell. Ha nem, akkor nem kell. Osztennyi. Szerintem ugyanúgy a tengelyhossz számít, mivel magának a karnak ugyanakkora hosszon kell felfeküdnie távtartóval is, meg anélkül is. Csak a tengely kialakítása más.
@opp: "nem engedi a hajtókart a szükségesnél tovább ráhúzni a tengelyre" én meg ezt nem igazán értem... Egy négyszög tengelyes mononál, a tengelyre hogy lehet a "szükségesnél" jobban ráhúzni a kart, hisz ott HA JÓL TUDOM egy végső pozíció van ami számít. Addig szépen felül, és tovább nem megy.
@Krupcheck: Én már értem, mi a kérdés :) Egyébként Vilmos, nagyon furán kérdeztél :)
Szóval a láncvonal stabilizáló cucc, egy biztosítás, ami nem engedi a hajtókart a szükségesnél tovább ráhúzni a tengelyre, szóval ha ilyen biztosítóval ellátottet veszel, az mindenképp jobb.
A többi kérdést nem biztos, h jól értem, de a válaszom az, hogy a shimano 4szög tengelyes monoblokkjaira kompatibilisek a hasonló profilú összes hajtókarjai.
@Vilmos23: meg most ezt a mütyürt fogjam fel úgy hogy ez egy hézagoló a mono tengelyén és ennyi?
@Krupcheck: ott van tettem fel párat:D Befolyásolja-e hogy milyen hajtókart tegyek fel?Máshova kerülnek-e a váltási pozíciók?Meg hogy én 122,5mm tengelyhosszút akarok és egy tourney hajtóművel és van e lényeges különbség egy stabilizáló és egy stabilizáló nélküli blokk között?