Sziasztok!
Van egy egy Shimano agydinamóm amit szeretnék 26-os felnibe fűzni. Valaki akinek van ilyen kereke megtudná mondani milyen hosszúságú küllőt kellene vennem hozzá hogy fefűztessem?
Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy egy Shimano agydinamóm amit szeretnék 26-os felnibe fűzni. Valaki akinek van ilyen kereke megtudná mondani milyen hosszúságú küllőt kellene vennem hozzá hogy fefűztessem?
Köszönöm!
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, csak hobbi szinten és városi felhasználásra lesz . Jó ötlet a vastagabb küllő is .
@ArtWolf: Saját tapasztalat. Jött az ember hogy he, agyváltót kellene befűzni. Ó sima ügy, DT-t neki. Jött 3 nap hogy kiszakad kettő. Mondom nem lehet, hát az mindent bírt eddig. Még így járt vagy 3-szor, aztán újraraktam neki vastaggal. Mikor így jártam egy másikkal is, azóta csak a vastag küllő.
@m41V43: Arra figyelj ha fűzeted, hogy ne normál küllőt meg ne rozsdamentes DT-t tetess bele, hanem 2,34 es méretű vastagat. Azért mert a shimano agyváltó kemény acél háza, és a küllőfuratok széle elég éles, úgy szakítja le a dt-t mintha fogóval darabolnád. Ja és nem 1-2 éves korban, hanem már újonnan is.
@m41V43: Mi mennyire fogja bírni? Azért kontrafékkel nem fogsz küllőt/felnit szaggatni...
Másik kérdésem: Hátsó kereket szeretnék fűzetni agyváltós kontrafékbe. Mennyire fogja bírni?
@Krupcheck:
Szia ! Köszi a tanácsokat, megnézem ezt az Ebike-ot ha már ennyien mondjátok
Agydinamó márka: Shimano DH-2N35
@m41V43: Szia,
Az, hogy 26-os a felnid, önmagában nem információ. Nem mindegy milyen magas a profilja, milyen vastag az anyaga- nagyjából ezt is kéne tudni.
Feltételezem Shimano agydinamóból is van többféle, annak is van pár mérete amit kéne tudni.
De nem kell aggódni, mindegyik mérhető, a mért adatok alapján meg kiszámolja az ebike számolója.
A küllő meg ennyi. Annak boltban 70 Ft darabja. Neten olcsóbb, de ott meg postaköltség van. A befűzése sem lesz sokkal kevesebb egy ezrest a fűzésért, meg egy ezrest a centrírozásért szinte mindenhol elkérnek.
@ArtWolf: Először ezt csináltam amit te is irtál de sokallom a 70 ft per darab küllőt plusz a 3 ezer forintos munkadíjat. Megpróbálom más helyen is .
Ha nem magadnak csinálod, hanem szaküzletben, akkor beviszed a felnit és az agyat, mondod, h 1-2-3-4 keresztre fűzzék, idő múlva visszamész, perkálsz és nem kell foglalkoznod a küllőhosszal.
Köszi muszáj lesz mert ahova mentem ott hetven forint lett volna a küllő darabja! Annyit biztos nem adok érte.
Attól függ hány kereszttel akarod, meg mekkora a felni átmérő. Az e-bike-on van egy képlet ami segíthet. Ha jól emlékszem 246-258 ig jó, de mondom ez többmindentől függ.