559x17-es (Alex HRD) felnire mekkora a legvékonyabb külső amit fel tudok tenni? Kicsit necces a 26x2.0-s gumival aszfalton járkálni, de felnit nem szeretnék cserélni.
559x17-es (Alex HRD) felnire mekkora a legvékonyabb külső amit fel tudok tenni? Kicsit necces a 26x2.0-s gumival aszfalton járkálni, de felnit nem szeretnék cserélni.
@Krupcheck: nem tudom, talán kétféle EQ21 van, de nekem külső pakolászással sose volt gond.
@dr.anonimus: viszont már a 2,1-est is kínkeserv rá felszenvedni. Ez a táblázat sajnos elég hozzávetőleges, de mindenhol ez lelhető fel.
Talán inkább outi külsőkre passzol, de érdemes figyelembe venni mtb-nél is.
ehhez képest én equalizer21 és Mountain king 2,4 párost használok ami kicsit kilóg a táblázatból
@mematyi: Ezzel kapcsolatban az egyik kérdés: milyen széles köpeny fér be a villaszárak közé. (A "közönséges" MTB-hez legfeljebb 2,1" köpenyeket javasolnak.) A másik kérdés: milyen célra kell a széles gumi. (Országúton, keményre döngölt talajon nem érdemes ilyennel gurulni, mert viszonylag nagy a gördülési ellenállása. Laza, süppedős talajokhoz viszont legalább 1,9" szélesség kell.)
sőt, mivel az 1 colos külső is 25,4 mm széles azzal is simán használhatod, legalábbis nekem eddig nem volt semmi gond, de Sun MTX-re azért ne próbáld meg feltenni:)
@László97: A 17mm gondolom a belső szélessége. 26x1,25"-os gumival nyugodtan használhatod még.