Alex Supra FRX-hez agy

Linkelt termék: Alex Supra FRX
1-3 (3 válasz)

Elküldve: 2016.03.28. 21:31 Erasiel 

 • Erasiel avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 2
Témaindító kérdés:

Tiszteletem!

Egy kis segítségre volna szükségem! A problémám a következő volna: idén vásároltam egy UMF Freddy 2-est (2008-9 környéki) használtan és még a gyárilag szerelt kerekekkel fut. Alex Supra FRX (36 lukas), Joytech agyak (az első 11020, a hátsó 13510) és a tolómérő szerint 2 mm-es küllőkel (márkát sajnos nem tudok) van fűzve. A gond, hogy nem igazán vagyok elégedett az agyakkal. És itt jönne képbe a segítség: szeretnék előre és hátra is új agyat vásárolni, de a tapasztalatlanságom miatt elveszek a termékek között. Nem igazán tudok dönteni, de van 3 alternatívám: 1. A felnik és küllők maradnak, de új agyakat veszek. 2. Csak a felni marad, új aggyal és küllőkel. 3. Új kerékszett.

A bringát jelen esetben light DH-ra, "varacskosdisznó" túrákra és erdőben (persze nem az utakon) használom (80-85 kg körül mozgok). A fent leírt alternatívákhoz kellen ajánlani alkatrészeket. A váz UMF Freddy 2, a teló Marzocchi Triple Drop Off. A választ és segítséget előre is köszönöm!

Elküldve: 2016.05.12. 23:17 Erasiel 

 • Erasiel avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 2

Köszönöm a választ! Időközben szert tettem egy Mavic EX325 felnivel szerelt kerékszettre. Sapim 2mm-es küllők,Sapim küllőanyák (saválló),BTS első agy, Sun Ringle Dirty Flea hátsó agy. A fent említett felnik maradnak tartalékba.

Elküldve: 2016.05.06. 09:04 KBalazs 

 • KBalazs avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 170

Használtan elég könnyen be tudod szerelni akármelyik alternatívához az alkatrészeket (bár küllőket jobb ha boltban veszel). Szerintem az 1. megoldással jársz a legjobban ha jók a küllők, vagy pedig a 3.-al de akkor viszont jól ki kell fogni. Ha nincs komoly igénybevételnek kitéve akkor szerintem a felnidnek bírnia kell, szóval agyat kell vadászni. Elég széles a skála: Novatec, NS, Dabomb, Veltec, Funn, Dt, Shimano (de akkor féktárcsákat is cserélni kell), Kore, Mavic, stb. Csak arra kell figyelni hogy a megfelelő számú küllőfurat legyen és kb-ra ugyan akkora küllőperem, 1-2 mm-t még meg lehet oldani fűzésnél. Első agynál nem nagyon lehet mellényúlni, hátsónál ha pedig olyat veszel amelyik ipari csapágyas, legalább 3 kalapácsos és átütő tengelyes akkor azzal sem lesz valószínű baj. Komplett keréknél, ezen agyak valamelyikéhez jöhet még valami felni: sun (mtx, inferno, equalizer), mavic, dartmoor, spank, sorolhatnám estig.

 
Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!