A kérdés az lenne hogy a 20mm-es felninél mi a helyzet a 28-as v 32-es köpenyekkel? Mert ugye 19mm-nél mindkettő engedélyezett, viszont 21mm-nél már egyik sem... Szóval a 20-asnál nyugodtan lehet használni a ezeket a gumikat, v inkább ne?
A kérdés az lenne hogy a 20mm-es felninél mi a helyzet a 28-as v 32-es köpenyekkel? Mert ugye 19mm-nél mindkettő engedélyezett, viszont 21mm-nél már egyik sem... Szóval a 20-asnál nyugodtan lehet használni a ezeket a gumikat, v inkább ne?
Kedves Krupcheck!
Köszi szépen az átfogó, és korrekt tájékoztatást, akkor 28-as gumi lesz a 20-as felnire!
@Timex: extrém esetben lemászhat a gumi, bár ez inkább túl keskeny felni-túl széles gumi kombónál lehet sztem.
Ha nagyon széles a felni, és keskeny a gumi, akkor a köpeny formája nem olyan lesz mint kéne. Nem ilyen kör-szerű lesz a keresztmetszete, hanem hogy mondjam, egy ilyen ívet alkot a két felniperem közt. Na ez senkinek nem jó, főleg nem neked, mert a stabilitás igen ergya ez esetben. De ez csak 23-as felni, 23-as gumi kombónál jelentkezett nálam.
A 21-es felnin nem volt nagy bajom a 23-assal, de szemmel láthatólag nem volt az igazi. A 28-as már szépen állt rajta, inkább azt vennék rá.
Értem, köszi a segítséget! Szerinted a 21-es felni is elbirja a 28-as gumit? Amúgy mi a veszélye ha nem kompatibilisek? Ledobja a köpenyt, v hoszú távon károsodik a gumi?
@Timex: átlagot számolni tudsz?
Egyébként a táblázat már irányadó, azt mutatja mi a tökéletes. Kicsit el lehet térni tőle, tesszük ezt sokan, büntetlenül.
Köszi az eddigi válaszokat, de még mindig nem vagyok okosabb. A táblázatot ismerem, amelyben a 21mm felnin a 28 és 32-es gumi nem engedélyezett. A 19-esnél már mindkettő ok, de nekem 20-as felnim van... Ilyenkor mi van?
Nem az igaziak, kicsit furán állnak, legalábbis ami a 23-ast illeti, a 28-as az normálisabb, de szépen elvannak ezek a vékony gumik is ezen az annyira nem vékony felnin.
Konkrétan nekem nem ezen, hanem egy ugyanilyen széles B+ felnin volt 23-as gumim, nem volt vele semmi baj. Ilyen felnim is van, de ezen asszem 42-es van (:
@Benczy: Bocsi, rosszul emlékeztem. Most néztem meg újra a táblázatot és nincs benne. Én ez alapján szoktam tájékozódni. Nem vagyok szakember :D
ebike.hu/dl/gumi_felni_kompatibilitas.xls
Ez elvileg pontos választ fog nyújtani számodra is. :P