@Mezi: akkor szerencsés voltál, én már esőbe indultam haza a melóból, de akkor még nem volt vészes. Még egy kis driftet is csinált a hátulja, mikor a Váci úton mentem át. Az utóbbi két napba még teszt üzemmód volt, egyszer a hegyen is, mert lecseréltem a hajtás, és még finom állítás van.
@Mezi: Élek-halok egy jó tréfáért. Ezek szerint kis híján megúsztad... :)
Már kétszer levágtunk a nyeregcsőből, de még mindig rövid.
Ma csak 40 km-t tekertem 32,50 km/h átlag mellett, viszont 2 perccel megelőztem az esőt.
Tudom akkor kell menni tekerni mikor „JÓLESIK”
@XCode:
Ma is voltam a határban :)
A szokásos 62 km-en 31,14 km/h átlagot mentem
A mai átlag 31,28 km/h 62 km-en, picit szeles volt az időjárás :)
Köszönöm mindenkinek az adatokat. Alighanem csak ősz táján számolok majd újra, táblázatokat pedig év vége felé, karácsony táján készítek. Jelentős változásokra most már aligha kell számítani.
Karácsonyról jut eszembe:
Télapót a szobában pucér hölgy fogadja. – Kisasszony, könyörgöm, öltözzön fel! Különben nem férek ki a kéményen.
Alpokban, 1023m mászás, 1:59:02-es menetidő, kerek 64.0 km. 32.3 km/h. https://www.strava.com/activities/375807789
A mai 62 km-es körön 33,50 km/h átlagot mentem. Eddig ezen a szakaszon ez a legjobb eredményem. Nem sok tartalék maradt bennem :)
Mert ugye 100%-on végig tolni az egészet nem lehet, vagy legalább is én nem tudom.
Ez idáig összesen 512 értékelhető adatot jegyeztek ide a lelkes kerékpárosok. Ebből 389 rövid távon (< 100 km), 123 hosszabb távon (> 100 km) elért eredmény.
A rövid távon hajtók által küldött adatok száma: 145 terepjáró, 68 túrakecske, 176 országúti járgány.
A hosszú távon tekerők által lejegyzett adatok száma: 35 terepjáró, 36 túrakecske, 52 országúti szekér.
S az elmaradhatatlan móka, kacagás. Tárgya a finnugor elmélet, avagy rokonok-e a finnek és a szittya magyarok.
Finnek és magyarok együtt vándorolnak az Urál vidékén. Egyszer csak elágazik az út, s az útfélen tábla hirdeti: „Észak: fél évig tartó sötétség, zord éghajlat; közlekedés sítalpon, kutyaszánon; karéliai fókazsír, hazai bogyó, rénszarvastej. Dél: ragyogó napsütés, barátságos éghajlat; közlekedés szekéren, lóháton; jászsági birkapörkölt, királyi gyümölcsök, tüzes borok.” A magyarok tudtak olvasni…
Nagyon régen nem mentem ilyen gyenge átlagot de a tegnapi nap után nem is csoda. Egyszerűen nem pörögtek a lábaim, nem volt se erő se motiváció meg kedv se. Elég magas volt a páratartalom és fülled idő volt, de ne keressek kifogásokat :)
Egy pozitívum, hogy végig csukott szájjal haladtam :)
A 62 km-es etapot 31,03 km/h átlaggal teljesítettem.
Köszönöm az adatokat!
Terepjárón a virsligumi - országúton, ezek szerint, lehet vele száguldani. Sajnos laza talajokon nem működik. A Kiskunságban egy métert sem tudnék vele haladni. :(
@XCode: Sziasztok! Rengetegszer megtettem már a B.lelle-Marcali távot ami pontosan 40km Lengyeltóti-Buzsák útvonalon. Az eddigi legjobb eredményem 28,9km\h oda és 29,1km\h vissza (persze egy napon) azt tudni kell hogy van jó pár emelkedő a Lengyeltóti előtt lévő nagyon kemény még nem láttam ott feltekerni senkit csak tolni szokták:) Nekem megy de nem gyerekjáték :) Ja és 13,7kg Mtb 1.5ös gumikkal :) amiket azóta cseréltem 1.0 slickre ha sikerül a 30as átlag majd írok.
@Mezi: Köszi az adatot!
Csattanó következik. Ne vedd magadra. Nekem mindenről eszembe jut valami kópéság.
Egy amerikai atléta átugrotta az Atlanti-óceánt. Eredményét a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem hitelesítették.
Ma a szokásos 62 km-es körön 32,7 km/h átlag, elég nagy szél volt bár többnyire segített :)
Pihenő nap után azért jobban pörögnek a lábak, meg hajtottam is elég rendesen.
Friss adatok.
Az átlagsebesség rövid távon:
MTB: 20,62 km/h (az előző 20,60 volt)
Túra: 24,06 km/h (az előző 24,06 volt)
Outi: 28,68 km/h (az előző 28,75 volt)
Az átlagsebesség hosszú távon:
MTB: 17,29 km/h (az előző 17,34 volt)
Outi: 28,15 km/h (az előző 28,24 volt)
A túrakecskék eredményei nem változtak
Köszönöm mindenkinek az adatokat.
@XCode: Lábam bírja, köszönöm!:)
Hanem az egyre pocsékabb utak, ahol nem lehet hasítani, és elég nehéz visszahozni az átlagot.No meg az elmúlt 2 hónapban alig ültem a kecskén.Gyötör a derékfájás mostanában, sok a meló, vagy szar az időjárás, vagy túl jó...:D
@frizzi: Ha jól emlékszem (miként az éltes grófné mondotta volt), kicsit jobbak voltak a korábbi eredmények. Csak nem a lábad rendetlenkedik?
Az éltes grófnét keresztelőre hívják. Kibontják a batyuból a csecsemőt, a grófné előveszi pápaszemét, s hosszasan vizsgálja a gyerkőcöt. Végül megszólal: Ha jól emlékszem, fiú.
Lábfájását az öregség okozza - mondja az orvos a betegnek. Ne kötődjön velem, doktor úr! A jobb lábam pontosan olyan idős, mint a bal, mégsem fáj.
Ma: Kmiklós - Tass - Makád - Lórév - Ráckeve - Dömsöd - Tass - Kmiklós: 72.16 km, 2:30:20, 28.80 kph átlag.
@ArtWolf: Mentél, mint a meszes!
A többieknek is mondom: ha jön végre egy kis hűvösség, számolgatom majd az eredményeket. E nagy meleg sajnos gátolja a főmajomfélék agyműködését.
Bp - Kékestető - Bp: 200 km, 7ó54p, 25,3 km/h átlag, 1819 m szintemelkedés. Strava log: https://www.strava.com/activities/367376602/embed/15097884b109d33bdba332611c72598fdcc7719e
Kőbánya-Budakalász dunaparti bicikliút északi vége oda-vissza. 60,562 km, 2h:57m:07s (csak haladást mér) valós idő kb. 3h:15m. Átlagsebesség 20,5 km/h. Indulás kb. 8h50m, 29 Celsius a garázsban, érkezés 12h05m, 38,2 Celsius. Hozzátartozik, hogy az órám nem tud pontosan mérni. 20 kilométeren bő 1 kilométerrel le van maradva a valós kilóméterhez képest. A kerékméret jól van beállítva csak 10 km/h környékén bizonytalan. Többször előfordul, hogy már bőven hússzal megyek de még mindég tíz környékén téblábol.
Bükk Maraton, 22.0 km/h átlag a 89 km-en, 2400+ szint mellett. 4:01-es menetidő, Master1 3. helyre, összetett 6. helyre volt elég. ;) Ja igen, és mindez merev villával, szóval lefelé lassabb voltam a többieknél... ;) https://www.strava.com/activities/359713976
@ArtWolf: Hiába a jó szándék, a TB kiszolgálója makacskodik. Nem enged képet feltölteni, I/O hibát jelez. Várni kell, hátha változik a helyzet.
@ArtWolf: Kívánságodra válogatok néhány képet. Előbb azonban kifújom magam. Meleg helyzet volt. :)
@ArtWolf: Kívánságodra válogatok néhány képet. Előbb azonban fújok. Meleg helyzet volt. :)
@ArtWolf: Szokásom szerint a Kiskunságban voltam. Mivel ott kissé meleg volt, hajtottam a Tiszáig. S ha már ott voltam (akárcsak Forrest Gump), ellátogattam Csongrád és Békés megyébe. Kint jártam a román határnál. Dénesmajornál a határkőnél kémleltem idegenbe szakadt szittya atyánkfiait, illetve faluikat.
Következett a Gyulai vár (móka szerint hadd várjon). Gyula kerékpárútjai szétráztak, így hát a kétegyházi és a szabadkígyósi szikes pusztán kószáltam tovább. Mindezek közepette állandóan üldözött a zivatar. Csodák csodája azonban: egyszer sem áztam meg.
@milanos: Valóban, függőlegesen tekerve már félig-meddig légüres térbe hajtottam volna a kecskét. Közbeszólt volna azonban az űrvédelem. :)
@XCode: Egyébként üdvözlet ismét itthon! Merre volt ez a - gondolom több napos - gurulgatás? :)
Újp.-Kp. - Üvegtrigris - Biatorbágy - Újp.-Kp.: 87,6 km, 3ó22p, 25,9 km/h átlag, 696 m szintemelkedés
Megjöttem. Köszönöm mindenkinek az adatokat.
Saját kószálás: 775,74 km távolság, 15,6 átlagsebesség. Országút és terep egyben. A szél inkább segített, mint hátráltatott (ritkán ez is megesik).
A tegnapi 62 km-es körön 32,51 km/h átlag, mai nap 30,78 km/h átlag, ma azért jóval melegebb volt és nem is volt kedvem széthajtani magam :)
Mai Papp-rét: 62,6 km, 2ó27p, 25,6 km/h átlag, 614 m szintemelkedés, 74 km/h max, Szentendre - Papp-rét (sorompótól sorompóig) 20:24. Idén bent leszek 20 alatt.
@ArtWolf:
:) Én azt kell mondjam hiszek az orvosmeteorológiában talán annak is köszönhető.
A mai 62 km - 32,42 km/h átlag úgy, hogy nem is hajtottam ki magam semmi fáradság :)
Mai Dobogókő: 69 km, 2ó27p, 28,1 km/h átlag, 776 m szint. Javulok :)
Új utakon jártam ma: Újp.-Kp. - Hegyalja út - 1-es út - Biatorbágy - Páty - Telki - Budakeszi - Margit sziget - Újp.-Kp.: 66,7 km, 2ó39p, 25,2 km/h átlag 683 m szint. Nem hajtottam magam szét, de azért nem rossz ez...
Papp-rét kétszer (Újp.-Kp - Szentendre - erdészeti út - Papp-rét - országút - Visegrád - erdészeti út - Papp-rét - országút - Szentendre - Újp.-Kp): 85,5 km, 3ó17p, 1361 m szintemelkedés, 26 km/h átlag, 75,7 km/h max. Szentendre felől 21, Visegrád felől 20 perc volt (sorompótól sorompóig).
Kis időre elbúcsúzom, fiúk. Vár az országút, vár a Kiskunság. Ha van átlagsebességetek, jegyezzétek ide bátran! Üdv!
@XCode: Sajnos ez nem mentség, nem voltak csajok... Az a mentség, hogy a lábam nem bírta... :( :D
@ArtWolf: Él a szkíták nyelvében egy szólásmondás: utolérte magát. Alighanem ez történt veled is a Két Bükkfa nyeregnél. :)
Ha leányok is voltak a csapatban, akkor menthető a lemaradás. Hátulnézetben a sok nőnemű kerékpáros... Jókay szavaival élve: Látvány, minőt Isten mutatott Mózesnek, midőn egy pillantást engedett neki vetni a Nebo hegytetőről a Kánaánba.