Mai Coffee Ride-os csapatás: Újp-Kp - Flórián tér - Dobogókő - Újp-Kp: 72,2 km, 2ó33p, 28,3km/h átlag, 73,1km/h max. Megjegyzem, én voltam az első, aki lemaradt még a hegy lábánál... (bár a Kétbükkfanyeregig egyvalakit utolértem)
Mai Coffee Ride-os csapatás: Újp-Kp - Flórián tér - Dobogókő - Újp-Kp: 72,2 km, 2ó33p, 28,3km/h átlag, 73,1km/h max. Megjegyzem, én voltam az első, aki lemaradt még a hegy lábánál... (bár a Kétbükkfanyeregig egyvalakit utolértem)
@XCode: Annyira gyorsan azért nem haladok :)
A mai eredmény 62km - 32,4 km/h átlag.
@Mezi: Egy bizonyos szakállas tréfa szerint a menetszél hűt. Ha túl gyorsan haladsz, meg is fagyhatsz.
A szokásos munka utáni 62 km - 31,82 km/h átlaggal. Mondjuk nem hajtottam szét magam, de azért haladtam :)
@ArtWolf: Élmény, ha kiszakad a kerékpáros sebességmérőjének vezetéke. :) Meleg nem volt?
Mai Tisza-tó kerülés, plusz egy kis extra: Örményes - Kunhegyes (innen Norbival) - Abádszalók - kör (rossz irányba) - Kunhegyes. Azért volt rossz az irány, mert végig szembeszelünk volt. 120,8 km, 4ó31p, 26,7 km/h átlag (ez csak kb, mert Füreden egy szerencsétlen baleset miatt kiszakadt a helyérők a kmórám vezetékje). Élmény- és tempódús volt... :)
@XCode: köszönöm umf hardy 3 freeride géppel (2.5 ös külsőkkel)
@XCode: Mondjuk tegnap este 18-után mentem 28-32 °C-ban az eléggé elviselhető volt, de ma 60 km után meg kellett állnom egy vendéglátó egységben „kocsma” 1L ásványvíz 0,5L kofola 0,5L szénsavas üdítő után folytattam :)
@Mezi: Az eredmény kiváló, gőzfürdőben különösen. Nem árt azonban vigyázni, mert bármily kemény legény vagy, a hőguta téged is fenyeget. Igyál, viselj fejfedőt stb.
Ma 14-órától úgy 40 °C-ban 90 km-en 30,72 átlagsebesség, tegnap 60 km-en 33,07 átlagsebesség, de már mentem 1 óra alatt 34,15-t is eddig az volt a max. de akkor teljesen kihajtottam magam.
Mindezt egy 15 kg-os cross bringával, de még van hova fejlődni. Kiváncsi lennék mit tudnék egy outi-s kerékpárral, mondjuk úgy 40 km/h feletti átlaggal elégedett is lennék, de az majd csak jövőre lesz, addig hajtom a cross bringám.
@XCode: egyik haveromnak van kmer órája és lemértük vele mit tudunk így elmondhatom hogy az átlagsebességem 25km/h körül van min 20al mindig megyek de akár a 40et is megtekerem ha kell bár az nem bírom maximum 20 percig. de ilyen 25-30al mindig szoktam menni és bírom ameddig csak kell.
@ArtWolf: Murphy szerint kerékpárosnak minden útja hegynek fel, s széllel szemben vezet. Szerintem gyakorta esőben. :) (Mellesleg készülődik már a vihar. Most kell menni kirándulni. Tervezem is!)
Vagy másfél hónapja az első valamirevaló tekerésem: Szentes - Csongrád - Felgyő - Csanytelek - vissza ugyanez 62 km, 2ó10p, 28,5 km/h átlag. Oda pici szembe, vissza ugyanakkora hátszél (tipikusan az a fajta, ami ha szemből jön, lelassít, ha hátulról, akkor semmit nem segít...). Oútival természetesen. :)
@XCode: Izzadnák én a két keréken is, de nem tudok ülni a bringán sajnos.
Egyébként úgy van, ahogy a Wiki mondja, bár a 4 dolog még nem sikerült egyszerre.Talán nem olyan nagy a baj...:D:D
@frizzi: E forró nyáridőben ágyba sem kellene vonulnod. Izzadhatsz bárhol, akár két keréken is.
Próbáltam okosodni a Wikit olvasgatván, de csupa rosszról értesültem. "Az érintett ilyenkor jellegzetesen görbült, merev tartással mozog. A köhögés, szellentés, nevetés vagy tüsszentés újabb fájdalmat okoz." Ha valakinek netán mindez egyszerre sikerül, alighanem vége. :)
06.29.: 35 km, 30 kph átlag
07.01.: 59.32 km, 29.06 kph átlag
07.02.: 35 km, 30 kph átlag
07.04.: 60.49 kph, 29.85 kph átlag
07.05.: 43.71 kph, 30.22 kph átlag
Munkába járás: 40 km/hét
Majd egy kiújult lumbágó, és most ágyban izzadás egyelőre ...:)
@XCode: A kőszegi táv mai, a többi régebbi. Olaszországi túrát tervezünk 3 hét múlva, ott sem lesz hidegebb, rá kell készülnöm. ;)
Egy-két adatom összegezve:
Szombathely - Bucsu - Szombathely: 19,7 km MTB: 22,65 km/h OUTI: 26,6 km/h
Szombathely - Kőszeg - Szombathely: 40,15 km OUTI: 26,83 km/h
Szombathely - Szentgotthárd: 63,45 km MTB: 19,44 km/h
@XCode: :) Ma már láz nincs, csak a köhögés és torokfájás, de azért délután egy kis tekergést vállalok.:)
Munkahegyek után, lázzal és felső légúti betegséggel 65 km 29.7-es átlaggal tegnap...
Friss adatok.
Az átlagsebesség rövid távon:
MTB: 20,60 km/h (az előző 20,59 volt)
Outi: 28,75 km/h (az előző 28,70 volt)
Az átlagsebesség hosszú távon:
MTB: 17,34 km/h (az előző 17,19 volt)
Outi: 28,24 km/h (az előző 28,17 volt)
A túrakecskék eredményei nem változtak
Úgy, hiszem, újabb táblázatokat csak később érdemes szerkeszteni.
Tárgya szerint ide (is) illik eme könyv. Elkötelezett kerékpáros bizonyára érdeklődéssel lapozgatja, s talán meg is mosolyogja eme (h)őskori tanulmányt. Ne feledjük azonban: csak a forma változik, a lényeg nem. Késői utódaink alighanem a mi próbálkozásainkon vigadnak majd.
Feljegyeztem az adatokat, köszönöm. Jelentős változás az eredményekben nem várható.
Nyárindító rövidtávú sprint, kicsi emelkedővel: (MTB-vel,aszfalt) -1.41 km - 2p 53mp - 29,4 átlag (39,5 max)
Nemrég 223km, 23,1km/h átlag 9:38.19 idő. Mtb, slick gumival. Budapest-Szob-Nagymaros-Visegrád-Esztergom-Visegrád-Nagymaros-Budapest-Szentendre-Budapest.
Köszönöm mindenkinek az adatokat. Ha eljő a nyár első napja, meglátom, érdemes-e újabb táblázatokat közzétenni.
Jómagam is voltam a Kiskunságban, Békésben. A távolság 647, 98 km. az átlagsebesség 16,5 km/h. Volt minden, ami kerékpárosnak szükséges: hőség és ellenszél bőségesen, villámlás és mennydörgés (de az esőt megúsztam), pocsék ország- és kerékpárutak, tucatnyi kilométer futóhomokon (tolnom kellett a járgányt), szikesek és homokbuckák, mocsarak és rétek, nagy- és kis kócsag, vadlibák és -récék, tovább nem is mondom.
7 nap meló után, azért szakítottam időt egy nagyobb távra, no nem kell túl nagyban gondolkodni.Legalább a cipőt és pedált még jobban bejárattam.:) 58.08 km, 1:56:23, átlag 29.94 kph, Vmax: 51.86 kph, 32°C.
Ma mellőztem a hegyeket és sík(abb) vidék felé vettem az irányt.
Hegyi edzés folytatása, idő hiányában tisztesen lerövidített útvonallal.
@XCode: Ebben a melegben kifejezetten jól esett. És persze én meg igyekszem fejlődni, hogy legyen változás.
@dr.anonimus: Ha ArtWolf barátunk járt volna ekképpen, nem csodálkoznék. :)
Szent Iván napja táján majd újraszámolom a táblázatokat, s ha lesz érdemleges változás, közzé is teszem őket.
Mai aszfoltos hegyiedzés. Természet derült égből esővel jutalmazott. Nem vicc, kék ég alatt vizes lettem.
@semmiho: Nem rossz eredmény hegyen-völgyön. Hétköznapi kerékpáros irigykedik. :)
Szilvásvárad Maraton hosszú távon mentem tegnap: https://www.strava.com/activities/315687475/overview 21.9 km/h, 4:52-es menetidő, 107 km és ~2700 méter mászás.
Master1 3. helyre volt elég. :-)
Sajnos merev villával mentem, lefelékben lassú voltam, pláne a köves részeken. Rendes villával szerintem 1-2 percet még tudtam volna hozni... :)
@ArtWolf: Gondolom, leginkább számít, hogy nem csúszkál a lábad a pedálon. (A hagyományos lábbéklyó is ezt nyújtja, habár nem ugyanazon a színvonalon.)
A cipőd pedig alighanem a végét járja. A mai kor termékei sajnos ilyenek. Bírják egy-két évig, s rövid betegeskedés után végük. Az Álmoskönyv szerint hamarosan könnyebb lesz a pénztárcád. :(
@XCode: Ez akár nekem is szólhatott volna :D Egyébként a saját tapasztalatom az az spd-vel kapcsolatban, hogy síkon sebességtartásnál nincs igazi előnye, gyorsításkor és hegymenetben annál több (nyilván hegyi körökön meglátszik az átlagon is). Számszerűsíteni nem tudom, de ezt érzem. Ja, meg a múltkor ugye egy hétig taposóval nyomtam, mert cipésznél volt a cipőm: egy aluljáróban mindig megfog a piros, onnan elindulva erőteljesen, de nem szétszakadva gyorsítva az emelkedő tetejéig 26-27-ig szoktam gyorsulni spd-vel, ugyanott, ugyanazzal a bringával de taposóval alig tudtam magamat felküzdeni 22-23-ig, pedig szinte szétszakítottam magam (azon az 50 méteren... :) )
@frizzi: Kíváncsi vagyok, javít-e az eredményen a cipő.
Természetesen erre az esetre is van tréfa:
Ha minden jól megy jövőhéten végre felkerülhet a bringára az SPD-SL pedál, és a Shimano topánka pedig a lábikámra.48-as...:):)
Köszönöm az adatokat. Magam is mentem ma hajnalban:76,6 km távolság, 16,5 km/h átlagsebesség. Homokos utakon meggyűlt a bajom a harmattal. A vizes gumira vastag papucs rakódott homokból. Úgy szórta, mint télen a köztisztaság. Mellesleg, észrevette valaki: gyönyörű tavasz van.
Tegnap reggeli terepezés, 114-es átlagpulzus, maximum pulzus mindössze 136 volt (190-191 a maximumom). :) https://www.strava.com/activities/313995650 15.6 km/h átlag, 894 méter mászás, 35.4 km.
Hétvégi erősebb ride, majdnem versenytempóban, csak egyedül: https://www.strava.com/activities/310786170 156,5 km, átlag 31.6 km/h, 1607 méter mászás (Pilisszántó, majd le és fel Dobogókő + Pilisszentlélek mászás).
MTB végig aszfalton slickeken gurulva a mai napon.
45,93 km, 2 óra 5 perc alatt, 21,9-es óra szerinti átlaggal.
Friss adatok.
Az átlagsebesség rövid távon:
MTB: 20,59 km/h (az előző 20,52 volt)
Túra: 24,11 km/h (az előző 24,06 volt)
Outi: 28,70 km/h (az előző 28,70 volt)
Az átlagsebesség hosszú távon:
MTB: 17,19 km/h (az előző 17,17 volt)
Túra: 21,60 km/h (az előző 21,94 volt)
Outi: 28,17 km/h (az előző 28,03 volt)
Az országúti kecskével közlekedők kitüntették magukat. Rengeteg adatot küldtek. A nagyszámú új adat ellenére - furcsa módon - a rövid távon elért átlagsebesség hajszálra megegyezik az utolsó eredménnyel.