Helló az lenne a kérdésem hogy átütőtengelyes agy használható e sima ejtőpapucsos vázzal? Vagy csak olyannal aminél a paucs helyett 1 furat van? A válaszokat előre is kösz! :)
Helló az lenne a kérdésem hogy átütőtengelyes agy használható e sima ejtőpapucsos vázzal? Vagy csak olyannal aminél a paucs helyett 1 furat van? A válaszokat előre is kösz! :)
Igen, ha a papucsávolság megegyezik.
A normál mtb agyak 135-ös papucstávolságra vannak tervezve, 10 mm-es tengellyel. Léteznek 10-es áütős agyak, ezeket ugyanúgy berakod a vázba, áttolod rajta a 10-es átütőtengelyt (ami sajnos nem mindig jár hozzá, hisz elvileg a vázhoz lenne), és meghúzod anyával, mint egy sima csavaros tengelyt.
A vastagabb tengelyű agyak viszont általában szélesebb papucstávúak, így nem fogod tudni betenni. Bár asszem 12-esből is van 135-ös, de az azért elég szopás, mert abba kell egy egyedi tengely gyártatnod, ami középen, az agyban 12-es, a végei pedig 10-esek, hogy elférjenek a vázpapucsban.
De úgy értem hogy a szélessége is meg rendes 10 milis tengely csak az a kihúzhatós fajta iparis mint pl: Novatec D662SB
Szerintem nem,fordított helyzetben viszont lehet, de én még olyanról nem hallottam hogy sima papucsos vázba átütőtengelyes.