Sziasztok! Igazából a fékbovdennel kapcsolatban kérdezném azt,hogy amikor fűzöm be a bovdent a házba, akkor valamiféle kenőanyaggal meg kell kenni ?Ez a kábel ha igaz,akkor teflon bevonatos.
Sziasztok! Igazából a fékbovdennel kapcsolatban kérdezném azt,hogy amikor fűzöm be a bovdent a házba, akkor valamiféle kenőanyaggal meg kell kenni ?Ez a kábel ha igaz,akkor teflon bevonatos.
@tillmannz: Hello,Elméletileg nem kell,mert a teflonos "bélés" biztosítja a könnyű járhatóságot.Ellenben,én mindig úgy fűzőm be a bovdent a házba,hogy hüvelyk,és a mutató ujjam végei(amivel betolom a bovdent)kissé olajosak(műszerolaj,hipoidolaj),igy kap még egy kevés plusz kenést.Érezhetően könnyebben jár a bovden,és a hosszú éves tapasztalatom alapján,így kenve,a teflonos réteg is tovább tart(mivel egy idő után az is kopik,sérül,így "lassítja" a bovdent). Van aki szerint elég a teflon,van aki mint én,kicsit "tuningolja" a dolgot.Arra figyelj,hogy maró hatású spray,(PL. csavarlazító.stb)vagy más maró hatású kenőanyag esetleg belemarhat a teflonba,igy az bedagadhat,és megszorulhat a bovden a házban.Onnantól kuka bovdenház.(jártam úgy...) Ennyi.