Avid BB7 vagy Juicy éri meg jobban hosszú távon ?

Linkelt termékek: Avid BB7, Avid Juicy 3
1-7 (7 válasz)

Elküldve: 2013.12.25. 17:47 fumi132 

• fumi132 avatar
  • DH/Freeride arc
Témaindító kérdés:

Sziasztok juicy v bb7 közt gondolkodom mert szeretnék egy erős féket viszont olyat is egyben amivel nem sok baj van és nem kell rá költeni sokat ha szervizelni kell bb7 nagy tárcsával vagy juicy az erősebb?

Elküldve: 2013.12.25. 22:16 savo 

• savo avatar
  • DH/Freeride arc

@fumi132: vegyél újabb fajta shimano deore-t árban is egész jók.

Elküldve: 2013.12.25. 20:11 KBalazs 

• KBalazs avatar
  • DH/Freeride arc

Az árakról nem beszéltem, nos igen költséghatékonyabb a bb7, de később hiányozni fog az a pár ezer a fékerőnél. Ráadásul egy 15-17-ért már elég kellemes elixireket kapsz.

Elküldve: 2013.12.25. 20:08 KBalazs 

• KBalazs avatar
  • DH/Freeride arc

Ha lejtőzni szeretnél akkor inkább egy hidraulikusat javasolnék, mert azért valamivel komolyabb fékerőt képvisel mint egy bb7 ha jól be van állítva. A szervizelésről annyit, hogy ha nem éri valami brutális behatás akkor a juicy "szervíz" kimerül annyiban hogy nagy ritkán olajat cserélsz, légtelenítesz, ezen kívül csak a fékpofát kell bele venni. Nekem 4 éve van juicy-m és a fékolaj- és fékpofacserétől eltekintve költségmentes. Én ajánlom, mindenképp, de azért egy elixir már jobban megéri.

Elküldve: 2013.12.25. 18:12 Chase 

• Chase avatar
  • DH/Freeride arc
  • Pedal Kick csapat
  • Pedal Kick csapat

@fumi132: hát juicy 7 talán erősebb, de igen elixir az már komolyabb, nekem is az van kettő is az 5ösből és elég harapósak. :) Ha nagyon keresgélsz a régi fajtát kapsz 20ba, de nem tudom mennyit szánsz a fékre. Párban már kapni 30ért is csak nem nagyon akarják külön adni, ha esetleg csak egy kéne. Ha nem sok hiányzik 30-35ezerhez azt mondom gyűjtsz egy 5ös szettre vagy még elixir 3as, bár arról nem tudok véleményt mondani mennyire jó. Nekem volt Hayes Stroker Trail is, nekem az is nagyon tuti volt freeridera 160as tárcsával például.

Elküldve: 2013.12.25. 18:07 fumi132 

• fumi132 avatar
  • DH/Freeride arc

aha hát igaz de sokan írták h egy juicy fékerőben nem veri a bb7 et és gondoltam ha már karbantartásban ez olcsóbb akkor felesleges venni hidrásat egy elixir biztos jobb lenne de arra nincs keret :/

Elküldve: 2013.12.25. 18:04 Chase 

• Chase avatar
  • DH/Freeride arc
  • Pedal Kick csapat
  • Pedal Kick csapat

Hello

A hidrás természetesen erősebb, bár egy jól belőtt bb7 azért elég komoly fékerőt biztosít, olcsóbb hidrásokat simán lenyomja. A hidrásban az a hátrány, hogy egy fékcső kb 7-8 ezer. Bowdenből még ha jót is veszel kijön ebből 10, ha pár százasat több is ugye. Légtelenítése az avidnak aránylag macerás, de azért nem kell megijedni elsőnek szervizbe viszed meglesed, hogy kell de, igazából ha mindig oda viszed az sem baj sőt, nem kell havonta vinni úgysem.(kb 2-3ezerért megcsinálják) Fékpofa szempontjából szerintem mindegy, mert mindkettőbe 1500tól 5000-ig kapsz.

Ha DHra használod én a hidrást mondanám 180as tárcsával az elég lesz itthoni körülményekre. Ha dirt vagy egyéb oda inkább mechást, bár nekem hidrás van dirtre is és eddig nem volt bajom vele szerencsére.

Én azt mondom, így 3éve hidrás féket használóként soha többet mechás, de ezt mindenki maga tudja.

Mindent összevetve, azt is el kell mondanom, hogy a hidrás az költségesebb de jobb is annyival(persze nem mindegy milyen fék).

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!