Az lene a kérdésem hogy melyiknek nagyobb a fékereje??Shimano BR-M445 Hidrás tárcsa vagy a bb7 nálam már bizonyitot az avid
Az lene a kérdésem hogy melyiknek nagyobb a fékereje??Shimano BR-M445 Hidrás tárcsa vagy a bb7 nálam már bizonyitot az avid
@Norcs: Tudom, mindössze a súlyom miatt írtam. Egyébként a bowdenes fék egy dologra nagyon érzékeny, mégpedíg a bowden és bowdenház minőségére. Az előző bicajon full metal jackettel szereltem, előtte sima jó minőségű Jagwire volt fent és nagyon érezhető volt a különbség adagolhatóságban és fékerőben is. Nem volt "nyúlós", sokkal direktebb érzésü lett. Én minden esetre legközelebb is ezt venném, előre 185, hátra 160-as tárcsával. XC-re tökéletes, ha meg zúzni akarsz, akkor érdemesebb valamilyen jobb hidrosat venni.
@dr.anonimus: amugy rá jőttem amugy is ez egy hoszas foja mat lesz mivel nem vagyok miliomos és meg csak suliba járok.előbb 27seb aztán jőhet a tárcsa még van hija neki hátso kerék kazetta lánc váltoakrok stb...
@geri13: akkor ráérsz gondolkozni márciusig, mert csak akkor lesz adapter:)
@mematyi: de nagyon tárcsát szeretnék kimondotan tárcsa buzi vagyok.
Gyaa, most nézem, hogy az a2z az a csomagtartószemre rögzül. Az ismerősömé a vázra volt pántozva.
Én így első látásra(mostláttam először nagyban) messziről elkerülném az összes tárcsaféket vele. Vagy mac ilyen gyengét, de az meg nem jobb, mint a V.
NEmtudom, te hogy vagy vele, de még ha acél a rögzítő, az alu vázból kb 5mp alatt kitépi a menetet sztem
Figy, ezt én nem tudom megmondani, mert nem vagyok valami profi ilyen témában(még), de szerintem annyira nem. Minden esetre szerintem abban mindenki egyetért, hogy a vázon nem véletlenül nincs tárcsafékszem.
Hát én nem raknék hidrás cuccot adapterre. Az ismerősömnek nem a2z volt, nemtudom milyen, valahol szlovákiába vette, de nagyon hasonló
Nekem is kb 2 heten belül(nagyon max kéne ilyesmi fék.
Nekem az olajosban a lassítóereje tetszik, a bowdenesben meg a v-fékes érzés.
Egyébként én a 445 helyett a 486-ot ajánlom, arról nagyon sok jót írnak
@Lovas Gabi: Egy jó féknél nem az számít, hogy mennyire fixen tudja blokkolni a kereket.
shimanot vegyél,a folyadékos fék jobban adagolhato.bowdenos fék elavult adagolhatatlan
6 éve nyúzom a BB-7 et, szerintem nem kell nagyobb fékerő. 87 kg vagyok, de bármikor blokkolóra fogja a kerekeket... (ugrottam már át a kormányon.:-) A hidrossal szerintem több a gond. Én max fékbetétet cserélek, meg a bowdeneket kenem meg egy kicsit és kész.
@mematyi: igen ugy van. a hátso tárcsa fék konzolal s meg bizhato egyátalán ilik rá?? 1 a2Z adapter nem tárcsafékes vázakhoz DM-UNI adapter
Én előlre 224est tennék :) Fő a biztonság, meg jól is néz ki. De az enyémre max 203ast leeht tenni
De asszem a Dartra az van írva, hogy max 180mm. Egyébként hátulra 160
@dr.anonimus: de hátura csak adapterel tudom fel rakni a tárcsa féket szoval előre 180as tárcsa hátra meg 160?
@dr.anonimus: Mellesleg a RS Dartot, miért csavarná meg egy 180-as tárcsa?
@geri13: egyébként megfog bőven, engem képes lerántani a bicajról
@dr.anonimus: én csak 160-as tárcsával tudnám használni mer csavarná a vilát és a vázat és akkor is jo a fékerő a 85kg allat?
bb7. ezt használom egy ideje és nem merült fel bennem a nagyobb fékerő utáni vágy.
Nem tudom, mert nekem is kellesz lassan első fék, és énsem tudom egyelőre
@mematyi: Kősz a válászt elgondolkottam rajta hogy meg éri-e alsó kategoriás hidralikus tárcsa féket Venni?vagy 1 csucs kategoriás mechásat.
Szerintem BB7, mert az ugyan nem hidraulikaelven működik, de kevesebb vele a gond, és ha jól van beállítva, jól fog.
Plusz az a mecha kategória teteje, a másik meg hidró legalja