Sziasztok!
Kérdésem lenne, vmi nem Ok a fékemmel. Adott egy Kellys Cliff 70 Helix, kb 500 km van benne, újonnan vásároltam.
A gondom, hogy a fék jól fog, csak nem "egyenletesen" fékez, valamint "recseg" is. A recsegésen azt értem, hogy mintha akadna valamiben (hangja is van és érezni is), az egyenletesen pedig ha behúzom egy pontig egy hosszabb lassításnál, akkor egyszer jobban fog, egyszer kevésbé. A gyári tárcsánál ez előjött kb. 50-100 km után, állítottam, fékpofát becsiszoltam, lekerekítettem az éleket de nem lett jobb, max néhány km-ig. Cseréltem tárcsát Avid HS1 - re, pofa újra megcsiszol, max 100 km és ugyanaz. Azt látom, hogy ha megpörgetem a kereket, akkor a tárcsa nem fut folyamatosan párhuzamosan a pofákkal, mintha 8-as lenne benne, pedig nincs. Ezt ellenőriztem a gyári tárcsával és a HS1 - el is. A fékpofák is jól, egyenletesen működnek. Az az érdekes, hogy az első és hátsóféknél is ugyanaz a hiba és mindkettőnél kb. egyszerre jött elő. Eddig szinte csak aszfalton használtam, különösebb igénybevétel még nem volt. A fék Avid DB1, a kerékagyak SRAM MTH-306 Disc, a full spec itt van: http://www.kellysbike.com/HU/kerekparok-2014/cross/cliff-70-helix#.Vg1sA67tmko
Valakinek ötlet?