Az a problémám, hogy van egy elixir r fékem aminek a fékkaron lévő torx csavarja elnyalódott és nem tudom kiszedni.Szerintetek, hogy lehetne valahogy kiszedni onnan?Van már új csavarom a helyére de valahogy ki kéne szednem onnan
Az a problémám, hogy van egy elixir r fékem aminek a fékkaron lévő torx csavarja elnyalódott és nem tudom kiszedni.Szerintetek, hogy lehetne valahogy kiszedni onnan?Van már új csavarom a helyére de valahogy ki kéne szednem onnan
@andorka100: Én speciel motor féknél szedtem ki,alu hátból,kis melegitést is adtam hozzá(igaz kaptam hozzá csavar kihajtót,mert bár 1-2000ft de egy csavarért azért nem akartam venni. -csavarlazítóval befújod -belefúrsz a csavar közepébe,belvágod a balos menetet,(vagy ha van beletekered a menet kihajtót. -megkoppintod az igy egy egységet alkoto kihajtandó csavart -csavarlázítóval megint ráfújsz,hagyod hagy dolgozzon. -szerzel e forrasztópákát kihajtás elött csak a csavart melegíted (a páka teljesítményétől függően 1-1.2 percig -utána rögtön megpróbálod kihajtani.(ha nem jön) -csavarlazító hagyod dolgozni.kicsit melegíted,megpróbálod kihajtani. -ha nem megy végleg,elviszed gépműhelybe azt vagy kiszedik ők,vagy kifúrják és új kicsit nagyobb csavarra cserélik. -vagy veszel másikat.
Szedtem már ki ilyen módszerrel leszakadt fejű csavart. Konkrétan ilyen berendezésen nem, de ez nem űrtechnika, sem atomfizika, hogy az egyszeri pistikék ne tudják megoldani. :)
Ti próbáltátok már megcsinálni ezt így ennéla légtelenítőnél?:) vagy csak tipp?
@andorka100: És jól befújod csavar lazitóval vagy 2 órát,utána ha benne van a balos csavar,érzéssel kalapáccsal megkoppintod a csvar fejét,igy néhány mikront lazulhat a menet kötése,újabb csavarlazító és ki kell jönnie.
Ha süllyesztett fejű, akkor belefúrsz balos menetet, és egy kiscsavarral kitekered. Ha kiáll a feje, akkor lecsiszolod, hogy fogó, vagy villáskulcs megfogja, aztán hajrá.