eddig nem volt semmi baj ezzel a fékkel. 2 napig állt a bicaj kerék nélkül és a betétek olyan közel álltak egymáshoz hogy a tárcsa nem fér be közéjük .:// valaki megtudná mondani hogy mi lehet az oka és mit kezdjek vele?????
eddig nem volt semmi baj ezzel a fékkel. 2 napig állt a bicaj kerék nélkül és a betétek olyan közel álltak egymáshoz hogy a tárcsa nem fér be közéjük .:// valaki megtudná mondani hogy mi lehet az oka és mit kezdjek vele?????
@ISMET: Új betét? Vagy most érted el a kopott betétekkel azt a távolságot, amikor után-állítja magát a fék. Értsd úgy h több olajat nyomott be a féknyeregbe, és ettől kintebb kerültek a dugok.
Nekem magyarázzátok meg azt hogy, eddig 85%-ig bekellet húzni majdnem teljesen hogy fogjon, most meg már 10%-ot húzok és satu XD
@PetiCzernaa: Hát nem tudom... nem biztos h egy sima szervizeben lesz hozzá tömítés plusz dugó :S
Sok sikert!
@Gege: enyémnek pont ugyan ez a baja.. napról napra kevesebbet fogott, aztán az egyik nap már semmit és akkor néztem hogy tiszta olaj.. go szervíz:/
@mike metzger: Mit takar ez a bent fog rész? Nagyon be kell húzni a fékkart h érezhető legyen a fékezés?
Ha meg olajos a betét hátulja akkor szivárog a tömítés. Ami meg persze azt eredményezi többek közt h egyre jobban be tudod húzni a fékkart.
Cserélni kell a tömítéseket.
Helló..remélem tudtok nekem segíteni..kb egy hónappal ezelőtt le lett légtelenítve rendesen és még mindig bent fogott..most ki vettem a betéteket és a betét hátoldala tiszta olaj volt?
Lehet azért nyomódott össze mert ahogy odébb raktad vagy valami akkor behúztad reflexből, nálam ez szokott lenni kb mindeigxD
@Runner: betettem a műanyag lapot. remélem hogy mostmár visszaállnak :)
Szerintem a legjobb erre a célra az a műanyag lap, amit az új fékhez szoktak adni. Az van beékelve a betétek közé, hogy nem nyomódjanak össze. De ha olyan nincs akkor, ahogy mondták, a betéteket kiveszed és a dugattyúkat vissza feszíted egy erős csavarhúzóval. Arra figyelj nagyon, hogy a dugattyúból kiáll egy fém pöcök amibe beleakad a betét, azt nehogy elgörbítsd, mert akkor lötyögni fog a betét.
és ha legközelebb tárcsa nélkül tárolod, pöcköld ki a betéteket egy 100assal, vagy kartonlappal, vagy az erre készített műanyag lappal.
Ahogy vadas mondja csak vigyázz mert könnyen lepattanhat a sarka a betétnek, ha ki tudod szedni akkor inkább szedd ki és csak úgy a dugattyút nyomd vissza.
Be dugsz egy lapos fejű csavarhúzót és óvatosan vissza nyomod a helyére őket. és ennyi.
simán csak kijöttek a betétek, mert gondolom valaki megnyomkodta..