Sziasztok! A biciklimet akarom festeni és erre a célra jó a rendes festék vagy valami más festék kell? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! A biciklimet akarom festeni és erre a célra jó a rendes festék vagy valami más festék kell? A válaszokat előre is köszönöm!
@johnny336: :) Mondjuk a vidék hátránya, hogy nincs nagy színválaszték, de hát ugye ha olyan pont volt ami nekem kellett. Annyi, hogy a lakk az külön megoldás, + 3 nap és 1.000 HUF volt. Ha jól tudom talán redőny-elemek voltak amik mellé befértem, de nem vagyok benne biztos. :)
@johnny336: Homokszórás (elvileg) benne volt, hogy jobban tapadjon a festék, de előtte a biztonság kedvéért leszedtem a festéket. Ráckeve mint település? :) Kisvárosi műhely, pont szórtak olyan színnel ami kellett ezért gyorsabb is lett illetve ugye nem kizárólag az én kerámat festették hanem a jóég tudja mit mellette. :)
@szamika76: Én szétszedtem magamnak.a monoblockhoz nem volt szerszámom,ezt szerelőre bíztam,utána az összerakást is,ez 3000HUF-ba került.váltok be lettek állítva fékek is meg be lett zsírozva minden.ez nem pénz érte és jó lett minden.lehet hogy nekem is ment volna,de így egyszerűbb volt
@johnny336: És az se hátrány, ha esetleg lefotózza az ember az egyes "munkafázisokat"! Nagyfater anno mindent lerajzolt, ha szétszedett valamit. :)
@Teaf: elég benne hagyni egy kuka csészét.
Nekem is volt utómunkám, hiába maszkoltak szépen. Pl. villanyakat csiszolnom kellett kicsit; menetes a stucni, a villanyak menetén is maradt egy kevéske festék, de azt a csapágyrögzítő anyával "letekertem".
Ami necces, hogy a középcsapágy csésze mögé bemegy a homok, aztán az szépen rásül a kemencében. Szóval azzal volt szívás, hogy csésze kiteker, aztán laposcsavarhúzóval a csapágyházon belül ölni :D
Ha valamit egyszer szétszedsz, akkor tudod hogyan kell összerakni.
@szamika76: Hi! Ez a téma engem is érdekel. Én azt olvasgattam fórumokon, hogy a középcsapágyat érdemes bent hagyni, főleg ha autófényezőhöz vinné az ember, mert azok (tisztelet a kivételnek), nem tudják hol/mire kell odafigyelni egy váznál, és lefújnak mindent! Aztán jöhet otthon a drótkefés kapirgálás, mert nem lehet betekerni a monoblokkot a menetet eltömítő festék miatt. Persze ekkor is maszkolni kell vagy szerezni egy occó festés után eldobandó középcsapit, és azzal festetni.
@johnny336: A baj csak az,hogy spec.szerszámom nincs a hajtókar és a közécsapihoz:-(8Én műszaki ember vagyok és talán be is vállalnám az egész bringa szétszedését,na de az összerakás....:-)És akkor még kellene egy jó fényező szaki.Mert ugye az eredeti színt akarom visszarakni rá,meg a maricákat:-)9
@Akemaki: hol a ragyában csináltak neked 1500-ért szintert? Homokszórással együtt?
@szamika76: megfelelő szerszámkészlettel te magad! :) Nem nagy ördöngösség. Én sem vagyok műszaki ember, mégis sikerült szétszedni-összerakni. Leírással tele a net, robbantott ábrák dögivel, illetve itt a fórum...
Spec. szerszám csak hajtókarhoz és középcsapágyhoz kell.
Sziasztok.
Tudtok valami jó fényezőt,aki szétszedi és összerakja a bringát festés után??És persze nem drága!!:-))Szeretném az egész bringát lefestetni,fényezni és erre keresek megfelelő szakit.
@geri998: Ha csak néhány részét akarod, akkor azt csak fényezőnél tudod megcsináltatni hagyományos festékszórással, mert színterezésnél beküldik egy kemencébe a vázat, ahol leégne a gyári festés. Szerintem kompletten színtereztesd le, mert olcsóbb, és tartósabb is, mint a hagyományos fényezés.
Köszönöm szépen a gyors segítséget de ennek a gyári szine zöld és vannak rajta ilyen fekete vonalak ezek a szinterezés után nem fog eltünni?És az első és hátsó villát akarok lefestettni akkor inkább bízzam szakira?
@geri998: A szinterezést én is ajánlom. Nekem is nemrég lett meg 1.500 jómagyar Ft. (vidék kis műhely) és vártam rá 3 órát. :)
Javallott utána 3-4 réteg lakk és akkor mindent kibír.
@geri998: mit értesz rendes festék alatt? Milyen vázanyag?
Vidd el szinterezni a vázat. Kb. annyiból kijön, mintha minden kelléket megvennél, és el se lesz baszva.
Vagy fényezőhöz. Az combosabb összeg, de tartósabb, és továbbra sem te fogod elbaszni :)