@Krupcheck: Kösz az eddigi segítséget. Neked és másoknak is.
Sikerült megcsinálni a csillapítást is. Biztos, hogy rosszul rakta össze aki előzőleg szétszedte. Mert nem volt teljesen betolva és egy kis pöcök ami szerintem a max 90 fokos forgatásért felelt ki is esett belőle (amikor bele néztem teljesen ferdén állt) és szerintem nem is tudom vissza tenni, mert annyira pici és nagyon nehéz lenne bele rakni. Legfeljebb megjegyzem, hogy mettől meddig tart a 90 fok.
A csillapítás állítás egyébként egy kb 1.5mm széles és 5-6mm hosszú rés növelését vagy csökkentését jelentik ennél a villánál? Tehát a nyitva van, akkor a 1.5x6mm-es résen át tud áramolni az olaj, ha zárva, akkor meg nyilván nem tud átfolyni itt.
Az egyik gyűrű ferdén is volt a villában. Konkrétan totál más helyen volt beszorulva, mint ahol eredetileg lennie kellett volna.
Itt a 7. oldalon van.
Shaft Guide Ratainer ring a neve 17-es alkatrész. Ez a 2000-es villákhoz van ilyen kéne a 2001-eshez is, de nem találtam.
http://www.pigseye.com/bikes/Jenny/RockShox_spareparts.pdf
Sikerült kiegyengetnem, de azért nem olyan szép, mint a másik lábban lévő. Ez nagy gond lehet?
Most, hogyan tovább? Mire figyeljek az összerakásnál? Mit tisztítsak meg és hogyan? Zsírt kell-e használni? Mert vannak benne részek amiknél egyértelműen zsír van. Viszont a szervizkönyv nem írja, hogy zsírozni kéne. Egyébként belülről egyáltalán nem koszos. Sőt az olaj szinte teljesen újnak tűnik. Tehát nem rég tisztíthatták ki. Lehet, hogy pont azelőtt mielőtt az előző tulaj megvette. Ő meg nem is használta végül.
A becsúszókat kívülről érdemes valamivel kezelni, hogy tovább bírják?