Sziasztok. Egy elég furcsa kérdésem lenne: Ha bilincses váltókart konzolosra akarok cserélni, de gyárilag nem olyan a bringa arra létezik-e valami "adapter" vagy felejtős a móka....? :)
Sziasztok. Egy elég furcsa kérdésem lenne: Ha bilincses váltókart konzolosra akarok cserélni, de gyárilag nem olyan a bringa arra létezik-e valami "adapter" vagy felejtős a móka....? :)
@Estván: létezik adapter ezekhez a váltokarokhoz is, de ha megfeszülök se találom meg hol láttam...
@Pedrito: Az olyan vázra, amin nincsenek a váltókarokat fogadó "csapok", bilincses váltókart tudsz felszerelni. Maga a bilincs az az "adapter", ami a váltókarok felrakását lehetővé teszi.
@Pedrito: Ja!!! Bakker, én csak fékváltókarban gondolkoztam. Bocs. Így már értem. Ebben viszont sajnos nem tudok segíteni, mert ilyenem sose volt. (MTB-vel kezdtem régen.)
@Makky: "Váltókar" Nem váltó..... Például ez: http://ebike.hu/termekek/valtas/valtokar/orszaguti/106952_sunrace-slr91r9-lf-orszaguti-valtokar/
@Pedrito: Nem igazán értem a kérdést. Országúti első váltóra gondolsz? Mert az múlik a bringán. Vagy a különféle MTB váltókar és fékkar konzolos rögzítésekre, mint pl. I-Spec, de annak semmi köze a bringához. Első váltónál létezik olyan átalakító, amivel egy konzolos első váltót föl tudsz tenni egy nem konzolos bringára. Gyári Shimano-ból is létezik ilyen. Nekem is van ilyen.