Sziasztok!
Nem régen vásároltam egy wilier la trisetina versenykerékpárt. Utólag kiderült, kicsit állítani kellett a váltón, mert egy fokozatot ugrott, ezt hosszas utána olvasás és videó tutorialok nézelődése után sikeresen be is állítottam. Pontosabban a bovden volt meglazulva kicsit, meg a határolókat kellett beállítani. Viszont most olyan problémám adódott amire eddig még nem tudott senki választ adni nekem, hogy mitől lehet. Ezért fordulok hozzátok. Szóval a gondom a következő: Elől van egy 50/34-es lánctányérom, hátul pedig egy 10 sebességes sorom. Elől ha leváltom 34-be a váltót, hátul pedig elkezdek felváltani egyesével, vagy egyszerre többet, szépen felviszi, ha leváltok szépen a helyére le viszi a láncot, idáig minden oké, de ha rá váltok 50-es tányérra és hátul elkezdek le és fel váltani, akkor általában nem kapja el a következő sort a váltón, tehát csak félig teszi a sorra, nem teljesen. Ha elkezdek ezután állítani a bovden feszességén, akkor jó lesz, de ezután meg ha elől leváltok újra a kis 34-es lánctányérra, és hátul elkezdek váltani, akkor ugyan ez a probléma jön elő. Magyarán vagy a 34-es tányérhoz, vagy az 50-es tányérhoz tudom csak megfelelően beállítani a váltót, a kettő együtt nem akar jól működni. Mi lehet a gond? Láncnyúlást mértem, de még az 1.0 nem esett bele, de a 0.75-ös mérésnél már határeset volt. Lehet a lánc nyúlt meg és azért nem vált megfelelően? Mit lehetne tenni? Nem akarok szervizre pénzt kiadni, inkább tanulnák, figyelnék és magam csinálnám meg.