Centarlock-os tárcsa beálltási probléma

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2016.03.25. 21:44 Dyra 

• Dyra avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Kedves fórumozók a segítségeteket szeretném kérni.

A kerékpároban Shimono HB-M600-as első agy van. Másfél éves. Idén elvittem karbantartani plusz vettem rá egy meglehetősen drága tárcsát (a2z) ami centralockos felfogatású. A karbantartás után a szerelő mérgesen telefonált, hogy nagyon sokat szopott a tárcsámmal mert neki ért a villa oldalának és meg kellet reszelni az adaptert és majdnem abba hagyta az egészet akkora szopás volt. És valóba egy egy jó 4 - 5 mm kellet reszelnie. Hazavittem a gépet sajnos eléggé nem értek ezekhez a dolgokhoz így azt gondoltam valamit elnézhettem vagy nem olvastam el. Nem sokra vettem egy FOX villát ami már nem IS felfogatású hanem PM felfogatású volt, beszereléskor megdöbbenve tapasztaltam, hogy a tárcsa megint neki ütközött a villának. Nem értettem a dolgot, aztán az agyon lévő hézagolót át raktam a centarlockos oldalra és a probléma látszólag megoldódott mert a tárcsa jó helyre került és a fék szépen befogta. Már kezdtem őrülni amikor szemből belenéztem a gépembe és azt láttam, hogy az első kerék nincs síkban a vázzal. KB pont annyival tér el mint amekkora az hézagoló amit átraktam az a nem centerlockos oldalról a centerlockosra. Szóval most itt állok és nem tudom, hogy kell beállatni az agyat de úgy gondolom a bringa szerelő valamit elcseszhetett a karbantartáskor mert ez az agy tavaly még jó volt. Hogy tudom úgy beállatni az agyat, hogy a kerék is jó helyre kerüljön és a tárcsa is? Segítségeteket köszönöm.

Elküldve: 2016.03.28. 10:24 Dyra 

• Dyra avatar
  • sima XC-s

Egy ismerősöm is pont ugyanezt mondta, hogy rosszul van fűzve a kerék. Újrafűzetem egy másik szervizbe. Köszönöm a segítséget.

Elküldve: 2016.03.27. 22:57 elemér 

• elemér avatar
  • túrázgató/városi harcos

Egyértelmű. Ha a kölcsön kerék a jó és középen van, a saját pedig megfelelően hézagolva el van tolódva, akkor fűzési gond lehet. Át kell húzni a kereket. Ismétlem: csak akkor ha helyesen van hézagolva az agy.

Elküldve: 2016.03.27. 11:46 Dyra 

• Dyra avatar
  • sima XC-s

Persze a felni színét nem látni, a Schwalbe gumis a jó első kettő. A többi a Rubena Scylla gumis a rossz.

Elküldve: 2016.03.27. 11:41 Dyra 

• Dyra avatar
  • sima XC-s

Szia! Nagyon nehéz fotózni a problémát. De talán látni. https://goo.gl/photos/9sUjJk5D1eD5VdUf9

Az első két képen egy kölcsönkért kerékkel fotóztam amivel tökéletes helyen van. Az a felni fekete, a fehér felnis az enyém egy olyan 4 - 5mmm a váznak a síkjától jobb oldalra tér el.

Elküldve: 2016.03.27. 10:21 jopo83 

• jopo83 avatar
  • sima XC-s
  • Heves megyei XC, outi bringások csapat
  • Heves megyei XC, outi bringások csapat

@Dyra: Képet nem tudsz feltenni róla esetleg?

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!