No, a Marathon plus MTB külsökben még bőven van anyag és a vele kapcsolatos tapasztalataim nem változtak tavaly Július óta, vagyis egy remek terep túrakülső, de fél év és bő 2500km után most lecserélem őket, meguntam, hogy terepen szétráz és a nagy tömege nem épp kedvező a dombos környékemen, de kidobásra semmiképp nem kerülnek.
Ugyan van 1db félig használt Continental Crosskingem, ami száraz terepen szerintem egy kiváló külső, még sem az mellé választottam másik külsőt, de ha versenyeznék, vagy ha csak terepen kerékpároznák akkor simán ezt tenném.
Az útjaim 50% továbbra is aszfalt, ezért "Trekking - Gravel" vonalon kerestem lehetséges külsőgumit, végül a Continental Travel contact-ra eset a választásom.
Ha nem válna be, akkor még minid ott a lehetőség a Crossking használatára, vagy végső esetben a Marathon is vissza kerülhet.
A kerekek, a külső cserével -455g / kerékkel lettek könnyebek (őszesen -910g), ami szintén nem egy utolsó szempont, figyelembe véve az emelkedőket.
Igaz a Crosskingel még könnyebb lenne, mert az még -100g könnyebb külső, mert most is mértem mindent, mint mindig :-)
Ez a helyzet a gumi külső fronton. mármint nálam.