Nagyjából hasonló gondolatmenet kapcsán vettem meg az említett gumit, 27,5x2,0 méretben, az alap kivitelt.
Eddig (kb. 80 km) határozottan tetszik. Aszfalton 4 bar körül iszonyat csendesen, kis ellenállással gurul, nem érzek jelentős különbséget a korábbi, 622x37-es CST Salvo gumijú bringámhoz képest.
Földúton is mentem vele valamennyit, poros, döngölt úton tök jó volt, az árterületeken, nem túl süllyedős sárban is tetszett, ráadásul semmit nem szedett és csapott fel belőle, gyakorlatilag tiszta maradt a gumi. Ezeken a terepeken viszont sok a 4 bar, ráz, de ez nem a gumi hibája. Kipróbálom majd 3 bar körül is, sztem kb. ott lesz az arany középút az elviselhető rázás (teszem hozzá, vékonygumis fixikkel nyomultam évekig, szóval nálam ez a határ viszonylag magas :D ) és a haladós aszfaltos tekerés közt.
Nagyokat döntögetni még nem mertem, mert általában gyerek volt mögöttem, és hát a súlyelosztás ilyenkor messze nem ideális, de az biztos, hogy a gumi ezen körülmények közt stabilan viselkedett, nem úszott el sehol. Vízen még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik.
Defektvédelme az enyémnek kb. nincs, ezért kapott slime-ot a belső, eddig nem láttam, hogy előbuggyant volna, pedig képes vagyok 5 km-en is ledefektelni.