CST C1406 külső gumi miért nem passzol tökéletesen a felnire?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2013.07.21. 09:39 winters 

• winters avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Régi 16mm országúti felnire vettem CST C1406 23C külső gumikat, de a sokadik felrakás után is mindkét gumin egy körübelül 20cm-es szakaszon a drótperem nincs a helyén, hanem annál sokkal mélyebben, így a gumi oldalfala beljebb csúszik...nem is kerek ezáltal a kerék. Próbáltam esténként alacsonyabb-magasabb nyomáson tartani, elvittem egy körre is, hátha helyrejön, de eddig semmi. Lehetséges lenne, hogy egyszerűen gyárilag kisebb ez a külső, mint kellene lennie?

Ha találkoztatok már ilyennel, vagy van ötletetek, akkor legyetek szívesek írjatok. Köszönöm!

Elküldve: 2013.07.22. 13:42 winters 

• winters avatar

Valahogy megoldották a problémát a szervizben, 16os felnire egy kicsit kicsi a 23C gumi.

Elküldve: 2013.07.21. 17:13 winters 

• winters avatar

@dave55: Próbáltam már a szappant is... A vélemények között olvastam most ezzel a gumival kapcsolatban hasonló esetekről, úgyhogy azt hiszem nem a felnivel van a gond. Köszi az eddigi tippeket, visszaviszem a boltba, ami egyben szerviz is, rakják fel ők :)

Elküldve: 2013.07.21. 15:09 dave55 

• dave55 avatar
  • virsli gumis/oútis

Ellenőrizd a felniszalagot nincs-e elcsúszva, illetve szappanosvízzel locsold körbe a gumi peremét, és miközben fújod igazgasd a helyére a köpenyt.

Elküldve: 2013.07.21. 10:27 winters 

• winters avatar

Szia, köszi hogy írtál. A felni: 700C - 16x622 A gumi: 23-622 (700-23C) Az előző külső is megegyezett minden méretében ezzel, csak az 25C volt. Szóval szerintem nem ezzel van a baj, de még továbbra is teljesen tanácstalan vagyok..

Elküldve: 2013.07.21. 10:07 Takács Balázs 

• Takács Balázs avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Hello!

A régi országúti felnik néha megtréfálhatnak, elég sok nem szabvány méret volt, keress a felnin méretezést, és a külső gumin is, lehet hogy a gumi pár mm-rel kisebb felnihez lett kitalálva. Én fordítva jártam így régebben, akkor a gumi könnyen felment, de egy szakaszon mindig leugrott fújásnál, mert nem tudott rendesen felfeküdni a kisebb peremre.

Üdv.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!