Sziasztok. 2013- as Acidra szeretnék új telót venni. Az lenne a kérdésem, hogy van valami lehetőség, hogy taperedes telot rakjak bele? 1 1/8 ahead való bele, de elég nehezen találni már olyat, plusz amiket szeretnék az kb mind tapered. Köszi
Sziasztok. 2013- as Acidra szeretnék új telót venni. Az lenne a kérdésem, hogy van valami lehetőség, hogy taperedes telot rakjak bele? 1 1/8 ahead való bele, de elég nehezen találni már olyat, plusz amiket szeretnék az kb mind tapered. Köszi
@Tibor191: Szerintem jó lesz. Gyakori típusról van szó, ami ennél szélesebb, az általában tapered fejcsövekhez van, ami keskenyebb, az meg külső csészés, nem félintegrált.
Ha jól látom, akkor a fejcső teljesen egyenes, külső átmérője ~50mm kell, hogy legyen, a belső pedig 44mm, csak azt picit nehezebb lemérni, mert hát benne van a csapágycsésze.
Itt vannak az FSA csapágyad méretei, azért biztos ami biztos, nézd meg https://cd.bike-discount.de/media/image/88/5a/ae/003_no-10.jpg
@zgabor: Jelenleg ő van benne : Product Features - FSA NO.10 Headset
Use: MTB, Road, Gravel Model: FSA NO.10 Type: Semi-integrated (ZS) Fork steerer: 1 1/8" Stack Height Top: 5.2mm Bottom: 3.7mm Bearing type: Ø5/32” x 20 retainer bearings Head tube: Inner Diameter: Top: 28.6 mm Bottom: 30 mm Outer Diameter: Top: 50 mm Bottom: 44 mm
Bocsi, hogy csak így, csak annyira nem vagyok jártas még ebben.
@Tibor191: Szia! Egy esetben lehetséges, mégpedig ha ZS44-es félintegrált fejcsapágy való bele. Ebből a fajtából van olyan, aminek a teteje félintegrált, az alja pedig külső kupakos.
Nincs ezekből sok változat, itthon BBB-t találtam, külföldről Hope van, amiből külön tudsz venni alsó meg felső csapágyat. Lehet van más gyártótól is, én ezt a kettőt ismerem.
Nem, nem lehet. Taperednél az alsó csapágy szélesebb az 1,5"-os nem 1,125" (ez az 1 1/8). Fordítva lehet. Tapered vázba átalakítani az 1,5"-t 1 1/8"-ra.