180 cm vagyok, 80kg. 18-as, vagy 20-as méretben vegyem? Köszönöm a segítséget!!
180 cm vagyok, 80kg. 18-as, vagy 20-as méretben vegyem? Köszönöm a segítséget!!
@muir: Szokatlan, de úgy látszik, a gyártók másként mérik a csöveket. Lényeg, hogy a gyakorlatban jó a bringa! Jó tekerést hegyen-völgyön!
Helló!!!
Megjött a gép :D. Végül is 20 as lett, mert a eltér a "normál" méretezéstől. A Cube 20 as mérete kissebb mint egy 19,5-es kellys viper(ez volt előtte). Tökéletes a méret, ma megvolt az első út, érzem is a hátsómon :D!
18"-19"-es vázméret kellene. De ezek csak számok...Próbáld ki, mert neked kell érezni.
Köszönöm a az eddigi tanácsokat! Az igazság az hogy egyenlőre "túrázásra" használnám, de lehet hogy később megpróbálkoznék versenyzéssel is amatőr szinten. Meg az igazság az hogy már összezavarodtam kicsit a sokféle számítástól ami a méretre vonatkozik. Ezért is kértem itt tanácsot. Kipróbálom mindenképpen mielőtt megvenném! Köszi még egyszer köszönöm a tanácsokat! Ha meglesz a bringa jelentkezem :) !!
@muir: Minden általam ismert forrás 18 hüvelykes vázat ajánl a magasságodhoz. Lehet kisebbet vagy nagyobbat is választani, attól függően, mire akarod a gépet használni. A kisebb váz valamivel könnyebb, fordulékonyabb (versenyzéshez javasolják), a nagyobb kissé nehezebb, stabilabb (túrázáshoz ez a jobb). A gyakorlatban kell kipróbálni a bringát, csak úgy az igazi.
Általánosságban úgy van (legalábbis én így tudom), hogy a 180cm-es magassághoz a 18"-as méret a jó, de ha van rá lehetőséged, mindenképpen próbáld ki mielőtt megvennéd, mivel ez igencsak egy személyfüggő dolog.