Cube hyde race Shimano Alfine SG-S500 agyváltó kérdés

1-4 (4 hozzászólás)

Elküldve: 2014.03.30. 21:28 balazsasd 

• balazsasd avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy ezzel a bringával, létezi, hogy max 30 km/h-val tudjak menni? Legnehezebb 8-as fokozatban még bírnám, de már nem tudom gyorsabban tekerni. Nagyon fúrcsa, mert a 8 fokozatból az első 6-ot szinte nem is használom. Ez így normális, hogy ennyire könnyű legyen az első 6 fokozat? http://www.cube.eu/en/bikes/tour/hyde/hyde-race/

Az agyváltóhoz Shimano Alfine SG-S500 hátul most egy 20-as fogaskerék van. A Shimano oldalán írja, hogy esetleg lehet 18-as fogaskereket is tenni, az mennyivel gyorsítaná be?

http://bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/0/alfine/product.-code-SG-S500.-type-.html

Előre is köszönöm a segítséget. Balázs

Elküldve: 2014.03.31. 21:30 balazsasd 

• balazsasd avatar

@Knight_: Köszi a segítséget, szerencsére megoldódott.

A pepedálban segítettek (valahol a neten találtam őket az agyváltóról keresgélve). Beállították jól, mert ahogy értettem, az első 3 fokozatban nem is váltott. Érdekes, hogy ez a boltban ahol vettem, és ahová másnap visszavittem, hogy valami így nem oké, és mondtam, hogy próbálja ki. Miután ment vele 1 kört a csávó még mindig állította, hogy ez így okés, és ez a gyári beállítás.

Úgyhogy most 6-osban lehet lezserül 30 km/h-t tekerni.

Elküldve: 2014.03.31. 13:44 Knight_ 

• Knight_ avatar

@balazsasd: Az áttételeket le tudod ellenőrizni: A termékleírásban szereplő arányszámok a fokozatoknál a hátsó fogaskerék és a kerék elfordulásának arányát jelölik. De szerintem azok rendben lesznek. Ami neked számít, az a metrikus áttétel, ami az egy teljes pedálfordulat alatt megtett utat jelenti méterben. Ezt ki tudod számolni minden fokozatra a kerékátmérő és a fogszámok (első és hátsó fogaskerék aránya) ismeretében. Összehasonlításképp: Egy MTB legkisebb sebességben kb. másfél métert tesz meg egy pedálfordulat alatt, legnagyobban pedig kb. nyolcat. 30km/h sebességhez kb. 6méter/pedálfordulatos áttétel az ideális.

Elküldve: 2014.03.31. 11:15 balazsasd 

• balazsasd avatar

Annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy esetleg tudtok-e olyan helyet, ahol megtudják nézni, hogy most minden rendben van-e és gyárilag így működik?

Köszönöm

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!