decathlon 26-os Mtb vagy 700 x 1,75-ös trekking?

1-25 (25 hozzászólás)

Elküldve: 2015.07.16. 13:11 tibihusi 

• tibihusi avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

sziasztok! decathlonnál szeretnék valami bicajt venni ez http://www.decathlon.co.hu/btwin-rockrider-340-mtb-szurke-kek-id_8321326.html vagy ez http://www.decathlon.co.hu/original-500-turakerekpar-szurke-id_8165507.html lenne a kiszemelt.. hegyen lakom tehát felfelé is kellene vele tekernem de nagyrészt városban mászkálásra kellene és nem vagyok sebességmániás mert zenét is hallgatnék közben.. többet nem nagyon fektetnék bele mert ahogy néztem az 50 ezres biztosítást érdemes megkötni ahhoz pedig ezek passzolnak kábé..és ugyanezért a használt is kiesik mert arra nem lehet kötni.. igazából a felfelé tekerés miatt lenne érdekes, poroszkálni gondolom mindegyikkel lehet..

Elküldve: 2015.07.21. 17:05 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@Estván: Ja, a végéről lemaradt a lényeg: az utóbbival jóval könnyebb :D

Elküldve: 2015.07.21. 17:03 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@tibihusi: Nem arra akartam kilyukadni, hogy felfelé mivel gyorsabb vagy lassabb menni, hanem hogy mivel könnyebb (= kevesebb energiába kerül) ;)

Kerékpárral számításba jövő sebességtartományban (vagyis mondjuk max. 50-ig) nagyjából 5 cm kerékátmérő különbségnek stabilitásban nincs jelentősége. Aki tud egyenesen biciklizni, az tud 3.5 bar-on 26x2"-os kerékkel, meg 10 bar-on 622-23-assal is.

Elküldve: 2015.07.21. 16:37 tibihusi 

• tibihusi avatar

@OKdoki: én meg is kérdeztem a decathlonban volt olyan széria amin nem volt lyuk de az újakon már asszem mind van.. igen a hátsó felni az necces és még lehet hogy csomagtartót is fog kapni meg az 5-10 kg-os kis hátimotyómat szóval az érdekes lesz hogy meddig fogja bírni, de végül is a túrabicajon is szimpla van, szóval akkor az se bírná.. de legalább nem fogok meglepődni ha cserélni kell..:-)

Estván: a városi használat az már szinte terep tekintve az útviszonyokat legalábbis amerre én közlekedek végigjártam az útvonalakat szóval szerintem nekem egyértelmű az mtb és sokkal stabilabbnak is tűnt, de valószínűleg az is az útviszonyok miatt..az pedig nem baj ha lassabb nekem inkább a lassan de biztosan haladás jön be, de ez egyéni dolog mindenkinek más tetszik.. azt pedig direkt kerékpár vásárlási oldalon olvastam hogy minél kisebb a kerék annál könnyebb felfelé és így is tapasztaltam, de lehet hogy trekkinggel is ez lenne ezt nem is vitatom de mondjuk nekem bejön a ballonos kisebb kerék..

Elküldve: 2015.07.21. 16:18 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Estván: Igen, én is azt feltételezem, hogy nem erre a terhelésre lett méretezve némely alkatrész. De az az igazság, hogy 15-20 ezer forintból feljavíthatja.

Elküldve: 2015.07.21. 16:12 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@OKdoki: a Rockridereken én is emlékszem, hogy van mindenhol szem. Viszont az olcsó teló városban akkor is csak nehezék :)

Városi közlekedésre meg tulajdonképpen egy 25 kilós DH szörny is jó, csak sok minden van, ami jobb ;) Komolyra fordítva: ahhoz hogy a 340-es Rockrider rendszeres igénybevételre alkalmas bringa legyen, dupla falú felni és kazettás hátsó agy nagyon kéne, főleg a Tibihusihoz hasonló masszív felépítésű júzereknek.

Elküldve: 2015.07.21. 16:01 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@OKdoki: Szerelhető. Megnéztem egy csomó képet a 340-esről. Van olyan, amin eleve van rajta sárvédő, de az első teleszkópon még a Deca oldalán is látszik a sárvédő rögzítésre is alkalmas szem, míg olyan hátsó fotót ahol látszik a szem egy kis keresgélés után találtam. Szerintem ez a kerékpár is megfelelő városi használatra, csak a gumit érdemesebb egy semislick avagy trekking mintázatúra lecserélni.

Elküldve: 2015.07.21. 15:52 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Estván: Sárvédő szerelhető bármelyik bicajra (még karbonvázas outihoz is gyártanak, bár kérdéses mennyire stabil). Persze előnyös, ha vannak sárvédő szemek. Ezeken az bicikliken valószínűleg vannak. Olcsóbb teleszkópra szinte biztosan szerelhető.

Elküldve: 2015.07.21. 15:43 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@tibihusi: Jó hírem, hogy 95 kiló környékén, még fog is egy picit mozogni az a teleszkóp. A rossz, hogy valószínűleg a hátsó felnit ez sem védi meg. Oda egy dupla falú kéne, de olyat találsz kevesebb, mint 5000 ezer forintért.

Elküldve: 2015.07.21. 15:18 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@tibihusi: A felnit nem csak teleszkóp tudja "védeni", hanem a megfelelő guminyomás, meg ha nem csapkodja az ember állandóan kátyúkba. Azt írod, terepezést nem tervezel, na innentől fölösleges a MTB (meg a teleszkóp). Városi használatra fontos a sárvédő is, teleszkópos (és főleg tárcsafékes) gépekre pedig azt műszaki bravúr felszerelni. Felfelé (sem) könnyebb attól menni, hogy milyen a kerék átmérője, inkább a guminyomás, illetve mintázat számít. Felfelé az sem lényeges, hogy hány fokozatú a váltó; a legrövidebb áttétel számít (elől kis tányér, hátul a legnagyobb lánckerék) ez pedig nem a fokozatok számától függ. A kapható városi/trekking bringák szinte mindegyikével fel lehet ott menni, ahol hasonló árfekvésű MTB bicókkal...

Elküldve: 2015.07.21. 15:15 tibihusi 

• tibihusi avatar

@OKdoki: igen ezeket éjszakára nem szabad magára hagyni, be kell vinni a lakásba, én már most nézegetem hova fogok parkolni vele vásárláskor.. ilyenkor jön rá az ember menyi hülye boltos van simán növelhetnék a forgalmukat ha lenne lezáróhelyük.. az erővágónak van rásegítős változata is az még kicsi is szóval gyakorlatilag mindent le lehet vágni pláne éjszaka zárt helyen ahol van idő.. a kölcsönbringával is majdnem szívrohamot kaptam sorállás közben mert végig azt hittem hogy épp most szedik szét a bicajt..:-) szóval ez a stressz nekem nem éri meg, biztosítás nélkül eszembe nem jutna bringát venni annyira könnyű ellopni..

Elküldve: 2015.07.21. 14:56 tibihusi 

• tibihusi avatar

@OKdoki: 95kg vagyok szóval necces..de le is akarok adni a súlyomból pont ezért bringa és nem robogó..az a teleszkóp szerintem arra pont jó hogy valamelyest megvédje a felnit..valahogy úgy terveztem hogy ha avul az alkatrész akkor jobbat veszek rá, ahogy néztem gyakorlatilag minden bringára kell költeni, ha más nem esztétikai okokból, szóval az alkatrész-vásárolgatást úgyse úsznám meg.. ha meg elviszik és fizet a biztosító akkor buktam 15 ropit és nem az összeset mint egy használton.. terepezést nem tervezek csak amit muszáj úgyhogy ezért gondolom hogy a mászkálást ki kell hogy bírja, ha esetleg rákapnék akkor meg veszek jobbat.. egyelőre ez a terv, kár hogy nem lehet kipróbálni őket, amíg megjön az új szállítmány még nézek pár kölcsönzőt, hátha van valahol ilyen is..

Elküldve: 2015.07.21. 14:24 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Megnéztem még egy másik filmet is. Valóban, a legjobb sodrónyt is átvágták öt perc alatt. Hangsúlyozzák is, hogy nem életszerű. Egy több, mint egyméteres erővágóval. Amit a földre támasztottak, hogy ellen tartson. Kézben nagyon szenvedtek. Ergo, lógatni kell magasabban a lakatot. Bár Nincsennek hiú ábrádjaim afelől mennyien szólnának a bicikli tolvajra, azért egy biztonsági őrnek feltüntetni. Továbbá, ha van ablaka a boltnak, ahonnan ki lehet látni, a kockázat megsokszorozódik.

Elküldve: 2015.07.21. 14:06 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@OKdoki: Ismét elnézést az össze-vissza szavakért. Nincs türelmem ismét és imét végigolvasni, de az Ipados szövegszerkesztő olykor-olykor önhatalmúlag cserél szavakat. Csak én már továbblépek addigra.

Elküldve: 2015.07.21. 14:00 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@tibihusi: Sziasztok! Igen, ha jól láttam az egyiket bő 8, míg a másikat 11 perc alatt vágták le. Nehány órára ne hagyd őrizetlenül, de fél óra a boltban nem elég, hogy bátran neki fogjanak. Ha egy komoly láncosat és egy U lakatot vagy ezt akihajthatós lapokból állót egyszerre felteszem az komoly akadály. A láncosat még betámasztani is nehezebb a vágáshoz. Viszont a zárak többsége gyenge. Egy profi azt kinyitja 1-2 perc alatt. Igazad van, az olcsó bicikli a legjobb plussz védelem. Maga a B'twin egy szerencsés márka, mert kisebb az imidzse, mint a valódi értéke. Biciklisek jók ezek is, de ahogy a többiek mondták, sokat sem élményben, sem bizonyos alkatrészek élettartamában nem lehet várni tőlük. Azaz, nagyon fontos a súlyos. Ha 50-60 kilónál nem vagy nehezebb, akko tálán még ez a felni is elmegy. A 3x7 Tourney teljesen elfogadható váltó. Legnagyobb hAtrány, hogy többször kell uttána állítani, az átlagos tapasztalatok szerint. Viszont a B'twin az olcsóbb kerékpárjain microshift-et használ. Azt nemismerem. Terhelés alatt biztos nem vált, de az még a Deore-ra sem jellemző, inkább csak felette, (XT). Szóval, használható lesz, és nem folyik össze a roblók nyála ha meglátják. De ez a 100 ezres B'twinre is igaz.

Elküldve: 2015.07.21. 11:45 Csööpi 

• Csööpi avatar
  • virsli gumis/oútis

@tibihusi: Pont ezt akartam linkelni.. és ez csak egy pár száz ft-os csempevágó volt..

Elküldve: 2015.07.21. 11:39 tibihusi 

• tibihusi avatar

@JPeti86:

https://www.youtube.com/watch?v=wz2bdIgqMFQ

de van olyan videó is ahol erővágóval vágják el a csavaroknál..kb 2 perc az is..

Elküldve: 2015.07.21. 11:38 tibihusi 

• tibihusi avatar

@Csööpi: az outi az eleve nagy kerekes az nekem nem jó, a kisebb kerék jobb felfelé és terepen is és szerintem városban is stabilabb.. nekem legalábbis jobban bejött minta 28-as virslikerekű..

igen gyakorlatilag bármit le lehet vágni de a flex az macerásabb ezért jobb csak az u lakat.. meg egy biztosítás..a kettő együtt már ér valamit.. igazából csak próbálom minél olcsóbban kihozni az A-ból B-be eljutást és a tulajok leírásából pedig nem az jön le hogy teljesen használhatatlan lenne a 60 ezres bringa, sőt..

Elküldve: 2015.07.21. 11:34 JPeti86 

• JPeti86 avatar

@tibihusi: Milyen abus zárat vág el? tudnád linkelni a videót? mert ebben a márkában is van többféle kategória.A Bordo-t tudtommal csak flex viszi

Elküldve: 2015.07.21. 10:14 Csööpi 

• Csööpi avatar
  • virsli gumis/oútis

@tibihusi: Ha lehet hinni a videóknak akkor egy sima csempevágóval is ellehet vágni egy 30 ezres minőséginek mondott zárat is 10 perc alatt. Inkább legyen 2db olcsóbb kategóriás lakat mint egy drága.

Ha olyan magasan laksz, h mindenképp tolnod kell az MTB-t akkor lehet érdemes elgondolkodni egy jó acél outin, kicsit vastagabb kerekekkel. Összehasonlíthatatlanul másabb az érzés, sokkal könnyedebben lehet vele dombokra mászni. Sajnos nekem az a véleményem, hogy ennyi pénzért csak kerékpárnak látszó tárgyat lehet kapni újonnan, viszont az tény, h boltba járni az is bőven elég. Az más kérdés, h nem biztos h élvezni fogod.. :(

Elküldve: 2015.07.21. 09:53 tibihusi 

• tibihusi avatar

@tibihusi: Köszi mindenkinek a választ, egyelőre ott tartok hogy mivel elkapkodták a 340-eseket abban a színben ami tetszik várnom kell addig is kipróbáltam egy mtb-t és egy túrát is mindkettő 100 ezer feletti kategória és hát nekem az mtb jött be városban is és hazamenet is bár úgy tűnik mindenképpen tolnom kell a bringát egy szakaszon még a 24-es váltóval is szóval akár még a 21-es is elég lehet ha amúgy jól működik.. 26-os kerékméret az ami nekem kell ez már kiderült, igazából ez lenne az ideális: http://www.decathlon.co.hu/btwin-rockrider-500-kerekpar-id_8293150.html

de ez szerintem egy kezdőnek talán sok, hogy ellopják arra meg pláne..és erre már drágább biztosítás is kellene szóval mindenképpen 100 ezernél járnék..

cserélni pedig így is úgyis kell majd rajta valamit..

a lakattémát körüljártam az abust 8 perc alatt vágja el a hajléktalan a videón szóval ellophatatlan bicikli nincs talán az u lakat ami jó de az is csak 10-20 percre..azt macerásabb leszedni csak ennyi az előnye.. nekem pedig pont boltbajárni kellene arra szerintem a 60 ezres is elég bár terepen élmény volt hazatekerni az mtb-vel az igaz..:-)

szóval most egyelőre itt tartok augusztusban jön új szállítmány köszi a válaszokat addig kitalálom hogy mi legyen..

Elküldve: 2015.07.21. 05:50 JPeti86 

• JPeti86 avatar

@Estván: Nem értem mi a baj a városban használt MTB-vel. Nekem olyan van 1997 óta, mindenre jó. Jó, lehet, egy országúti az aszfalton gyorsabb, ha az útviszony engedi. Bár én csodálkozok, hogy bírja az outisok hátsó fele a magyar utakat. Szerintem városba is jó az első rugózás, kevésbé üti fel a kereket a padkázás, meg a kezed kevésbé terheli a rezgés és ütês. De ehhez minimum egy 5 centit mozgó rugósvilla kell olyan 20 ezer felett, nem ilyen elasztomeres izé.De 10 centit mozgó villával meg tök komfortos.

Nem akarok senkit rábeszélni semmire, a bicikli választás egyéni igények kérdése. Aszfalton akarsz gyorsan menni, vagy vacak kátyús sáros út is van arrafelé? Akarsz e télen hóban tekerni? Abban is jobb az MTB, Continental Spike Claw gumikkal.Akarsz e csomagot szállítani? Ha van első teleszkópod, akkor kevésbé esélyes, hogy egy bukkanónál kiugrik a csomag a kosárból, vagy hogy elszakad a kormányra akasztott szatyor füle.

Emellett, érdemes a mindennapi célú biciklit defektvédett külsövel ellátni, Slime-t tölteni a belsőbe, meg 2-3lezáró.Én 1zárat csak akkor használok ha boltba ugrok be 10 percre. Ennél hosszabb időre van egy Abus Bordo, egy U-lakat, meg egy gerinclakat arra az esetre,ha nem lenne jó rögzítési pont.

Elküldve: 2015.07.20. 17:54 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, rendszeres használatra komolyabb felszereltségű kerékpár kell (monoblokkos középcsapágy, kazettás hátsó agy, dupla falú felni, ahead-es villanyak a minimum), ezek ilyen bringa újonnani ára 100 ezer körül mozog. Ha egy összegben nem áll ennyi rendelkezésre, sok boltban van valami áruhitel vagy részlet megoldás (a Decathlon-ban is). Kiegészítem azzal, hogy városi, közlekedő gépnek MTB-t ne. A teleszkóppal az a helyzet, hogy a használható az drága, de városba az is fölösleges. Egy merev villa használati értéke nagyobb, mint egy olcsó teleszkópé.

A biztosítást én is fölöslegesnek tartom (illetve a biztosítónak nyilván jó üzlet...). Tapasztalat: egy jó lakat (+ jól lakatolás!) = biztosítás.

Elküldve: 2015.07.20. 17:23 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

Szia

!Nyilván az anyagiak meghatározzák,h az ember milyen bringát vesz, de az igazság az,h ezekkel a bringákkal sokkal több baj van,mint amennyi az ember öröme benne.Sajnos a felszereltségük, és a minőségük is erősen alsó kategóriás :(.Felfelé tekerésnél vagy egy komolyabb lockolható villa ami jó választás (főleg ha terepezel is), de ezek a sima elasztometeres villák inkább csak cipelni való súlynak jók, nem pedig komoly rezgéscsillapítóknak :(.A második bringában a 21 sebesség (3x7) szintén nem a legjobb választás.Lassan már a 3x 9 is kezd a gyártóknál kikopni az új őrületek (2x10, 1x10, 1x11 stb...) miatt, így esélyes h igen nehéz lesz hozzá bármit is beszerezni, ha elromlik vagy elkopik.Ráadásul ezeknek a soroknak a rögzítése (menetes, ha jól emléxem), is olyan technológia amit már nem használnak a gyártók.A kiegészítők pedig nem a magas kényelmi faktorukról híresek ebben az árszegmensben.Ha te egy nagyobb termetű bringás vagy, aki napi szinten használná a bringáját, akkor valószínűleg hamar elnyírnád ezeket a gépeket. Mindent egybevetve, azt kell mondjam, h ezeket a masinákat nem éri meg megvásárolni.Egy kis plusz pénzzel, és szerencsével kapsz jobb minőségű paripát.Igaz csak használtat, de abban legalább örömödet leled.A biztosítókban meg nem nagyon bíznék a helyedben.Legjobban az jellemzi őket, h pl az én épített bicómra nem is tudok biztosítást kötni (az Aegon-nál legalábbis biztosan nem), mert egy épített bicóról nem tudok bolti vételi számlát bemutatni :S

Sajnálom ha elszomorítottalak v. elkedvetlenítettelek!

üdv: Zoli

Elküldve: 2015.07.17. 07:57 JPeti86 

• JPeti86 avatar

Szia! leginkább egyik se valami jó. Szimpla falú felni az komolytalan, városban se bír ki egy évet. de mondjuk tuningolni mindkettőt lehet minőségibb alkatrészekkel. Amúgy az első az jobbnak tűnik. meg ahead kormánya van, ahhoz is kapsz később jò dolgokat. Ja amúgy számíts arra, hogy az 50 ezres "bicikliből" hamar 80 ezres lesz, ha teszel rá kiegészítőket, pl sárvédő lámpa prizma meg lezáró, na meg ha tuningolod is, akkor akár egy 150 ezret érő nagyon tuti városi bringa lehet belőle. Csak figyelj arra, hogy ne sörös doboz vastagságú legyen a váz.

Ha az 50ezres lélektani határ körül vennél biciklit, akkor barátkozz meg a gondolattal, hogy többe fog kerülni egy olyan bici, amire ha felszállsz, azt érzed hogy egyben van. én 5 évente nullára szétszedem és felújítom a saját városi bicim. tehát a felújítássa, javítással is számolj. Jobb ha megtanulod magad szerelni, a biciklis boltokban mindig nagy a sorban állás.

Amúgy meg ne hallgass zenét tekerés közben,életveszélyes ha csak nem az erdőben egy ösvényen mész.

A biztosítás helyett meg ajánlom a kerékpár regisztrációt, és az Abus Bordo lezárót. Akkor sarokcsiszoló vagy lángvágó nélkül senki el nem lopja.igaz 17 ezer forint,de egy életre elég egyszer kifizetni. A biztosítást meg folyton fizetheted, és csak a kifogásokat fogják keresni ha fizetni kellene.Jobban bízok a fizikai mint a jogi védekezésben.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!