Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma megoldásában.
Adott egy trekking Galaxy Hardroad 28-as típusú kerékpár. Arra gondoltam, hogy a hagyományos, olcsóbb gumijait kicserélem drágább és minőségibb külső köpenyekre. A választásom a Continental Ride Tour 622-47mm (700x45C) típusú külső gumira esett. A csere kb. 3 hónapja meg is történt, de azóta már 4 defektem volt ezekkel a gumikkal. Az első keréken háromszor és a hátsó keréken pedig egyszer. A külsőbe idegen tárgy (pl. akáctüske, drót) nem került, defektkor a kerekek azonnal leeresztettek. Ilyenkor a belsőt kiszedve, látható volt mindig egy kicsi lyuk a belső gumi "oldalán". A felnit ellenőrizve, sorja vagy ami kivághatta volna a belső gumit nem volt. Viszont a hátsó kerék defektje után észrevettem, hogy a Continental gumi drót pereme fölötti rész egy helyen kiszakadt, így új gumit kell vennem. A biciklit napi szintem használom, kb. 20 km teszek meg vele naponta. Mindkét gumit 3,2 bar nyomásra fújtam fel mindig. A testsúlyom kb. 93 kg.
Felni típusa: Beretta 28x1.75 ALLOY - ETPT 0,22 x 19 DIN Belső típusa: Kenda 28x1-1/2 + 1.75 A/V Külső köpenyek: Continental Ride Tour 622-47mm (700x45C)
A kérdésem ez lenne, hogy esetleg az új gumik nem lennének "kompatibilisek" a felnihez? Rosszul választottam esetleg? Mi lehet itt a probléma?
Köszönöm a válaszaitokat és a segítségeteket!