@Gliss: Egyébként, hogy a kérdésed többi részére is némileg kifejtsem a véleményem:
Egyszerű felhasználóként, mint amilyen magam is vagyok, az autószelepnek van egy előnye és nincs hátránya. Mégpedig, hogy a benzinkutakon általában ellenőrizni és gyorsan beállítani tudod a nyomást egy kompresszorral. Én már régóta (húsz éve) ezt használom.
Mintha két különböző kerékpárt ismernék fel a képeiden. Az egyik egy 26-os kerekű ATB(-nek is hívott), a másik egy trekking 28-as kerékkel. Nem túl nagy a térfogatbeli eltérésük egy MTB 26, illetve 27,5-s kerékmérethez képest. Talán egy kicsit feleslegesen fog benne lötyögni annyi folyadék, de kétlem, hogy hátrányod lesz belőle.
Mindenképpen szükséged van folyadékra a defektvédelemhez. Csak aközött érdemes választanod, amit az előzőben írtam illetve, hogy megveszed a Slime-ot és magad otthon beletöltöd. Ez utóbbi elsőre olcsóbb. Ekkor csak a hátsóban tennék, kb. a flakon felét, majd jól eloszlatnám a kerék forgatásával, sőt a bicikli lefektetésével is. Igaz, neked elég sok lötty lesz benne, így valószínűleg mindenhova jut egyébként is. Nem használtam még, de feltételezem, hogy nyomás nélküli vagy alacsony nyomású gumiba kell belerakni, hogy ne a szelepnél tóduljon kifele. A használati utasításon rajta lesz. Ebből az következik, hogy akár ki is csavarhatod a szelepet teljesen. Van egy nagyon kicsi kockázata, hogy mégsem fogja meg az elszökő levegőt. Egyrészt csak max. 3 milliméteres lukakkal képes megbirkózni, de emiatt ne aggódj, nálad meg sem közelíti ezt az értéket, ellenkező esetben gyors nyomásvesztést tapasztalnál. Ha mégsem válik be teljesen ez a módszer, akkor is ráérsz elvinni a belsőt kicseréltetni egy erősebbre. Igaz, ekkor vagy elveszted a Slime folyadék felét (amit már beletöltöttél), de ekkor is marad egy keréknyi védelmed a korábban felvázolt módszer szerint (azaz, hogy csak a valódi defektén fogod betölteni), vagy megkéred a szervizest, hogy gyűjtsön ki annyi Slime-ot a régi belsőből amennyit csak tud és töltse vissza a flakonodba, majd eldöntöd, hogy azonnal kerüljön-e be mindkét kerékbe, illetve megint az első variáció. Szerintem ezek közül érdemes választanod, az előbbi hozzászólást is beleértve.