Defektgátló folyadék ér valamit?

1-14 (14 hozzászólás)

Elküldve: 2013.07.29. 19:37 chubby2o6 

• chubby2o6 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!Szeretnék defektgátló folyadékot a belsőmbe,de lenne néhány kérdésem előtte.Ér egyáltalán valamit, vagy csak arra jó, hogy nem kell az út mellett gumit ragasztanom,hanem haza tudok vele menni, és csak otthon. Azt olvastam, hogy észleli a kiáramló levegőt, és belülről eltömíti a lyukat. De mi a helyzet akkor, ha szándékosan akarom leengedni? Meg a másik, most, ha defektet kapok, megáll,külső átvizsgál,tüske kihúz, belső megragaszt, és gó tovább. De ha nem enged le a gumi a folyadék miatt, észre sem veszem a defektet, a tüske benne marad,és újra meg újra kiszurkálja a belsőt.Vagy ez nem így működik? Bocs a hülye kérdésekért, de még soha nem használtam ilyet.

Elküldve: 2013.07.31. 22:01 chubby2o6 

• chubby2o6 avatar

@greenbelt: Rendeltem belsőket is,+szivargyújtós kompresszort 220-as átalakítóval. Jöhet a köcsög királydinnye:)

Elküldve: 2013.07.31. 21:29 greenbelt 

• greenbelt avatar

@chubby2o6: még annyi, hogy én két új belsőbe raknám be a szmötyit.ha már költesz,tedd bátran:)

Elküldve: 2013.07.30. 09:20 chubby2o6 

• chubby2o6 avatar

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Tegnap este megrendeltem a szmötyit(Slime),majd szombaton tudok érte menni.Biztos,ami biztos,rendeltem mellé szalagot is,tudjátok,amit a külső és a belső közé kell tenni.Viszont így lehet,hogy soha többé nem kapok defektet,és így a szmötyit sem tudom letesztelni:-) Igazából meguntam,hogy a kici óccó kínai CST gumival hónapokig eljártam defekt nélkül(mindennapos használat mellett),viszont amikor felraktam valami jobb külsőt(Specialized,Schwalbe),kis túlzással minden sarkon foltozhattam a belsőt.Most aztán adok neki defektvédelmet bőven. De ha így is....

Elküldve: 2013.07.30. 08:14 szellemkutya 

• szellemkutya avatar

@chubby2o6: ma már többféle van a piacon! jómagam a Slime-ot (ámerikai, uv zöld színű) használom, vagy a Dr. Sludge-ot (angol, narancs sárga)! mind a kettő profi motyó! egész komoly futófelületű (akár vágásokat) is megfognak! safety külsőkkel 99% védelmet nyújtanak! bár én téli bringán is használtam noname külsővel is és ott tökéletesen működött (aszfalton városban)! egyre kell figyelni, hogy amikor fújod a gumit kb. 45 fokos, vagy 90fokos szögben legyenek a szelepek! a művelet előtt várj egy kb. 1 percet, azalatt lefolyik a folyadék a belső aljára és akkor a pumpa lehúzásánál nem fog vissza áramlani a szelepbe, eltömítve azt (av szelep)! ha ez mégis megtörténne a akkor, cseréld ki a szeleptűt! mind a két márkához adnak fém szelepsapkát, ezekkel könnyen kitekerheted a szeleptűt! ha mégis defektet kapnál, nem kell feltétlenül egyből leszedni a gumit, hanem előbb fújd fel és pörgesd meg a kereket! mert elképzelhető, hogy mondjuk közvetlen egy megállás előtt szedett össze valamit a gumi és nem volt ideje a folyadéknak dolgozni!ha ezeket figyelembe veszed és alkalmazod, kitörölheted a szótáradból a defekt szót! :) a folyadékok nem jók az oldalirányú és a küllők által okozott defektek ellen! na de ez már egy másik történet! sok sikert! békét!

Elküldve: 2013.07.30. 02:19 Teaf 

• Teaf avatar

@chubby2o6: Én, amikor megpróbáltam leengedni, olyan szinten eltömítette a szelepet, hogy onnan levegő se ki, se be. Nem maradt más, mint a szeleptű kicsavarása, de ugye fullra fújt guminál az nem baráti. Olyan erővel jött ki a levegő (pedig próbáltam a lehető legóvatosabban), hogy elferdítette a tűm alsó részét is. Kuka! ...még jó, hogy volt néhány tű tartalékban otthon.

Elküldve: 2013.07.29. 23:57 NoObSzajBoT 

• NoObSzajBoT avatar
  • sima XC-s

tekerés tüskés szar bokrokon át erdőbe kasul össze vissza(folyadék nélkül) havi: 7-10 defekt!

tekerés tüskés szar bokrokon át erdőbe kasul össze vissza(folyadékal) havi: 1 defekt!

"de egy szimpla felpumpálással általában megoldódott a probléma, leereszt felnyomatod, és újra jó"

ami a hátránya ugye + súly, és ha sokat áll a bringa akkor hajlamos kicsit odatapadni a belső aljára, és akkor veszít kicsit védelemből"

Elküldve: 2013.07.29. 22:36 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@greenbelt: Annyit még hozzátennék: nekem is volt ilyen nyálkás gumim (Rubena Slug), de nem voltam vele maradéktalanul elégedett. Kerékpárboltban dolgozó, megbízható ismerősöm javasolt helyette valami fehér színű csirizt (talán Oko nevezetűt?), szerinte ez a legjobb, de még ez sem tökéletes. Mióta Conti Traffic gumikkal hajtok, csupán 3 léket kaptam, pedig több mint 8000 kilométert gurultam velük. No persze, ha az ember éjszaka vagy pocsék időben kap defektet, eszébe jut (többek között...) a védőmaszat is.

Elküldve: 2013.07.29. 22:32 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@chubby2o6: Joe's No Flats löttye is remekül tömít

Átalakítottam belső nélkülire a kerekem.

De nem mondom, hogy simán ment.

A külső, amit vettem (Schwalbe Rocket Ron Tubeless Ready) öntéshibás volt és az oldalfal-futófelület találkozásánál egy 15 centis szakaszon brutális módon eresztett. De tömítette, igaz fél deci lötty kifolyt, de tömítette.

Na meg kompresszorral tudtam csak elsőre felfújni.

Az viszont tévhit, hogy csak autoszelepes belsőbe lehet löttyöt tenni. Jópár gyártónak kitekerhető a presta szelepe is.

Elküldve: 2013.07.29. 22:20 greenbelt 

• greenbelt avatar

@XCode: kösz koma a kiegészítést.asszem ezt a témát kivégeztük.legalábbis én már nem tudok hozzátenni.

Elküldve: 2013.07.29. 21:50 XCode 

• XCode avatar

@chubby2o6: Bizonyos mennyiség természetesen kijön a belsőből. A szelep ne legyen alsó helyzetben, úgy nem folyik ki a mézga java leeresztés közben.

Elküldve: 2013.07.29. 21:46 greenbelt 

• greenbelt avatar

@chubby2o6: nem tömíti el telibe, de lesz rajta. le tudod kaparni.slime működni fog.láttam már.

Elküldve: 2013.07.29. 21:44 chubby2o6 

• chubby2o6 avatar

@greenbelt: Köszi a választ,a Slime-t megtaláltam,és szerintem ki is próbálom.Még mindig nem tudom viszont, hogy egy estleges külső csere miatt le tudom-e engedni a belsőt,vagy ez a szmötyi eltömíti a szelepet is, ha ott ezerrel jön ki a levegő?

Elküldve: 2013.07.29. 21:24 greenbelt 

• greenbelt avatar

@chubby2o6: több fajtája létezik ennek a szötyinek.van egy folyadék változat /nem tom' le lehet-e írni,de asszem slim a neve / preventív jelleggel berakod a belsőbe és jön a defekt észre sem veszed csak abból, hogy egy kis színes pötty megjelenik a külsődön.mehetsz tovább gond nélkül.egész addig fog szolgálni így amíg el nem érik a belső.youtubon ezer videó van róla nézz meg párat.sztem műkszik bár kb. 3500 Ft-ba kerül a két belsőbe való mennyiség.ismerősöm gyerekének rakta a cangájába mert megunta szerelni egyfeszt.csak autósszelepen át lehet bejuttatni. gumisok is berakják neked a cangába, jobb autógumisnál van is. a másik fajtája amikor egy kis flakonba van ez a szötyi túlnyomás alatt.defektet kapsz,kis palack elő, rácsavar a szelepre /jobbakhoz adapter is van a normál szelephez való / megnyom és már áramlik is be a cucc. kerék megforgat amikor kiürül és lyuknál ez is felhabosodik és tömít. fontos, hogy ez nem végleges megoldás. hazavisz aztán eldobós a belső pár nap múlva. nem javítgatnám mert ha ráírja a gyártó, hogy extra tűzveszélyes akkor azzal nem szoktam szórakozni. ez arra való, hogy Párod defektet kap aztán nem kell érte szaladgálni ne adj'Isten már egy sört is megittál addigra.nők is tudják kezelni a kis flakont.árát megéri a nyugalmam. magam részéről defektmentes külsőt használok most és van nálam tartalék belső mindig. jó próbálkozást:)!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!