Deformálodott tárcsafék tömítés, mi az oka?

1-7 (7 hozzászólás)

Elküldve: 2011.12.02. 20:28 spank309 

• spank309 avatar
  • dirt/street gyerek
Témaindító hozzászólás:

Ma voltam Dirten, tailwhip-et probálgattam és ahogy pördítettem a vázat a bovden elakadt a villában (hosszú volt a bovden) és megfeszült és a fékkarnál szét is jött de nem szakadt széd csak elfolyt az összes olaj a tartályból. Hazafele fék nélkül jöttem nem nyomogattam 1x sem, hazajöttem mondom feltöltöm a rendszert vna légtelenítő szettem meg minden és amikor leszedtem a karról a fedelet a tömítés elég durván deformált volt (holnap teszek fel képet) olyan mintha megnyúlt volna jóval nagyobb, mert visszatenni szinte már nem is tudtam sajna nem tudok rendelni sehonnak hozzávaló tömítést esetleg más tárcsafék tömítése jó lehet hozzá hol találok ilyesmit, és mitől deformálodhatott? Elöre is köszi.

Elküldve: 2011.12.03. 09:51 spank309 

• spank309 avatar
  • dirt/street gyerek

A kép: [IMG]http://up.picr.de/8904613ssa.jpg[/IMG]

3 lehetőségem van 1. írtam crc-nek hogy ha tudnak hozassanak nekem és akkor ők elküldik, a tömítést. 2. veszek egy új fékkart valami más márkát olyat amihez vannak alkatrészek (Hayes) 3. a legrosszabb veszek egy teljesen új fékrendszert. Nagy valószínűséggel ez lesz. =/ ha nem tudnak hozatni.

Elküldve: 2011.12.02. 20:50 Takács Balázs 

• Takács Balázs avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@spank309: roppantógyűrű féktestnél is van, fékkarnál is, a lényeg hogy a gumit cinkes lesz pótolni. Szlovákiában, Cseheknél van hozzá, de még onnan se biztos hogy tudnak küldeni egyből. Talán ha csinálsz róla képet valaki tud tippet adni, hogy már fékkarban van e hasonló, amivel kompatibilis lehet, ezek után kérdés ha van ilyen, akkor ahhoz lehet e kapni külön tömítést. Barkácsolással is próbálkozhatsz, de hosszú távon nem lesz megoldás.

Elküldve: 2011.12.02. 20:47 spank309 

• spank309 avatar
  • dirt/street gyerek

bocs fékkábelra gondoltam =D igen erről a fékről van szó.fent szakadt ki nem a féktestnél. Szerencsére volt hozzá pót alkatrész azt már megcsináltam és a fékkábelből is levágtam bő 10cm-t.

Elküldve: 2011.12.02. 20:42 Takács Balázs 

• Takács Balázs avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

mindez akkor ha még erről a fékről van szó:

http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=8295&id=41&pp=usrgl&uid=39689

Elküldve: 2011.12.02. 20:41 Takács Balázs 

• Takács Balázs avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

az a bovden akkor végülis a fékcső, és valószínűleg a roppantógyűrűnél folyt el az olajad amikor megfeszült, illetve a gyűrődött tömítés az ez:

http://www.clarkscycles.com/index.php/html/product/pagetype/aftermarket/id/120071056-sx-diaphragm

Magyaroknál és Osztrákoknál sem találsz, Cseheknél van forgalmazójuk, ha van kedved kiruccanni érte, vagy kereshetsz webshopot valahol, akik vállalnak szállítást MO-ra is, de az megint zsebbenyúlós téma lesz.

Elküldve: 2011.12.02. 20:41 krausz 

• krausz avatar
  • DH/Freeride arc

Hidraulikus a féked nem? Akkor az elején milyen bowdenről van szó? :) fékkábelre gondoltál nem? (érthető csak szerintem elírtad) Szerintem rosszul rakták össze a gyárba... csagy te szedted már szét? ha nem akarod visszaküldeni akkor talán próbálj meg kivágni gumiból 1 új tömítést :D:D:D Lehet teis megszopod mind én a hidraulikus tárcsafékekkel :D visszasírod még a bowdent :D

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!