Igazából általánosságban érdekel, csak XT-hez van a legtöbb vélemény. Azért használnék mtb hajtóműcsavart, mert az alumíniumból van, az országútis meg műanyag. Lehetséges ez?
Igazából általánosságban érdekel, csak XT-hez van a legtöbb vélemény. Azért használnék mtb hajtóműcsavart, mert az alumíniumból van, az országútis meg műanyag. Lehetséges ez?
Köszi a válaszokat! Közben kipróbáltam és az az eredmény, hogy nem felcserélhető (Alivio-Tiagra), mert a montis acélból van, az országúti meg aluból, így a belső átmérője kisebb az utóbbinak.
@JPeti86: Nem is az a bajom, hogy beleszakítom a menetet, hanem hogy a leszedő szerszám nem fekszik bele olyan jól, mint az alumínium kupakba, ami lyukas, és egy idő után (nálam kb egy szezon volt) a fogak elkopnak.
Szia! A zárókupak csak előfeszíti a csapágyat, a tényleges erőt a hajtókaron lévő megszorított csavarok tartják, amik rászorítják a kart a csőtengelyre. Vagyis, erre a célra megfelel a műanyag is nagyjából, de persze az ember hajlamos túlfeszíteni, elkoptatni, stb. Szerintem símán jó bele az alu kupak is ha mindkettő Hollowtech 2-es, nem hiszem hogy agyon variálták volna a dolgot.
@bmf: Nem próbáltam, de szerintem simán. (Régebbi XT-m volt, de az műanyag volt.)
*Mármint lehetséges-e felcserélni a csavarokat, nem a csavarok anyagának igazságtartalmára vagyok kíváncsi :)