Tudom, nagyon sok ilyen kérdés volt. De azok a régebbi modellekre vonatkoztak nagyrészt. Kizárólag új teleszkóp jöhet szóba, (tengely mindegy, kerekem még nincs), és 50 ezer körüli kategória érdekel. Dj3 most akciós, 40 ezerbe kerül a 2010-es http://www.mali.hu/hu/alkatreszek/teleszkopok/1183-55tst2air . A 2010-est már újra az olaszok gyártották? Megbízható konstrukció? A felsoroltak közül ezt ajánlják dirt-re, ezenkívül csak az rst dirt-et, de ezt inkább meg sem említem, vagy rosszul teszem? Könnyű dolgom nincs, mindegyik teleszkópnak van valami nyűgje a vélemények szerint. Mit gondoltok? Túl keveset szánok rá? Nekem csak annyi az igényem, hogy mozogjon, és erős legyen. Igazából az igényeimnek elég lenne 2 rugó, elasztomer, és erős felépítés. Remélem a dj3 megfelel ennek. Elég sok rosszat írtak róla. Pl.: régieknek a válla reped, a 2008-2009-nek pedig a fékhídja. A többi villát pedig azért írtam, mert a dj-vel ellentétben jó minőségű anyagból vannak (cr-mo, t6 alumínium), és lehet, hogy emiatt erősebbek a dj3-nál is?