28küllős kerèkszett mavic felnivel elèg egy 120k-os embernek?
28küllős kerèkszett mavic felnivel elèg egy 120k-os embernek?
32kullo akkor se tort mikor 130korul voltam. De a 28dt alpine szerintem eleg kene legyen.
@Belszag: ennyit találtam róla: "Bontrager AT-750 32 lukas dupla falú felni" Specifikáció, termékleírás sehol... Szori.
@sandorp9: Igen nekem AT750 felni van rajta, nyúzom rendesen, de még nem akar belemenni a 8aska :)
@nmlkfx: nekem FX 7.2esem van, de már sokaktól hallottam, hogy bivalyerős kerekeket csinál a bontrager...
@OKdoki: Tévedtem, a Sapim volt. Az átlagos küllőik 1200-1400 N/mm^2 szakítószilárdságuak de a legerősebb 1,8-1,4-1,8 méretű a 2900-at is eléri. http://www.sapim.be/spokes/butted/super-spokes
@Belszag: Ha jól rémlik pont a DT Swiss oldalán a küllőkhöz teherbírást, azaz szakítószilárdságot is adnak. Bár lehet, hogy valamelyik másik kedvelt küllő gyártónál láttam. Nos, a küllővastagság nem feltétlenül áll egyenes arányba a teherbírással. Némelyik vékonyabb küllő nagyon erősnek számít. Ergo, ha egy 36 küllős felni elbír egy átlagosan jó küllővel téged, akkor a 28-as is, csak még jobb küllők kellenek bele.
@sandorp9: hello, mi az Trek 7.x, vagy a DS 8.x szeria? Nekem DS 8.2 van, 93 kg vagyok, a gumikat erzem neha laposnak, de a bringa es persze a felnik nagyon masszivak.
Birni.fog az engem is jo ki dt kullokkel.:) A mavic az egyik legkemenyebb felni
@Belszag: egyszer sem, szépen egyenesen forog most is, és a küllők állnak, mint Katiban a gyerek :D
@sandorp9: Illetve kapom es ezt(is) be akarom vetni. Egyelore teszt alapon. Hatso agyam Bontrager lesz. A felni massziv db. En is aszfalton megyek.De szerintem a 180as tarcsa meg fogja olni a kereket hamarabb mint a suly.
@Belszag: Bontrager illetve Trek gyári kereke; Formula agy, Bontrager AT-750 felni (a küllőt nem tudom)... elég masszív, de a súlyt nem tudom, nem is foglalkoztam vele. Miért kell cserélni a kereket (főleg ha jó volt)?
En azt mondom,hogynha ismerosnek 29"-os,32db 1.8mmes kullos kerek eleg a 150kgjahoz. Akkor a 2mmes dt 28al eleg kene legyen.
Cserelem a kereket.Vagyis kapom. Szoval ezt kell hasznaljam. 32es volt regen,dt kullokkel sose tort semmi. 28as mavic xm317felni,dt agy szerintem birnia kene. A 28kullosodben hatul is 28van?
@Belszag: szerintem menj a 32 vagy 36 felnikkel... bár a Trekemen is 28as felni van, én nem lett benne 8as 1év alatt, de mondjuk én aszfalton mentem szinte mindig, de a fixim 36osa mintha erősebb lenne (Sapim küllők). én 115kg-mal nem a bringa/alkatrészek súlyát nézem, hanem a masszívitásukat... remélem segítettem valamit
javaslom a CTM Fat Zetor 2.0 2015 kerékpárt, 26 x 4-es kerék van benne :D brutális