Egy jó minőségi biciklis ruhában meg lehet izzadni?
A kérdés pontosabban: lehet-e nedves egy jó minőségű ruha? Mert ha meghajtom magam izzadok. De nem kéne a ruhának még az előtt elvezetni az izzadtságot, mielőtt átnedvesedne?
Egy jó minőségi biciklis ruhában meg lehet izzadni?
A kérdés pontosabban: lehet-e nedves egy jó minőségű ruha? Mert ha meghajtom magam izzadok. De nem kéne a ruhának még az előtt elvezetni az izzadtságot, mielőtt átnedvesedne?
@laller2121: Nem könnyű erre válaszolni. Ha veszel egy aláöltözetet ( nem is kell márkás) az tökéletesen ki szokta vezetni az izzadságot. Használat után belül csak alig nedves, kívül pedig nagyon (azaz ott sem, de mindjárt folytatom). Sokszor én otthon is magamon hagyom :-) olyan kényelmes, semmi izzadságérzet. Erre persze vesz az ember egy teli hosszú újjú mezt és nadrágot. A mez már vizesebb, mint az aláöltözet külseje, de az is kivezeti az izadságoz. Erre jön a kabát. Nekem is van egy egyszerűbb (inkább csak eső- és szélálló) es egy komolyabb nemi bélessel, de az előbbi funkciókkal is. Tehát a kabátnál fontos az erős szigetelőképesség. Szerintem egy modern, minőségi kabát elég jól megfelel annak az ellentmondó követelménynek, hogy kifelé szellőzik, befelé szuperül szigetel. Megjegyzem, nekem a drágább és minőségibbnek tűnő sem tökéletes. Azért ott érezni, hogy némileg kifelé engedi a parolgást es az izzadságot. Az olcsóbb egy buta neylon. Semmit nem enged kifelé (érezhetően), bár parádésan szigetel. Kéne egy vélemény az igazán profi dzsekikről. Azonban, ez egy rendszer, amelyben minden elem fontos (min. három réteg).
Megmondom miért kérdem. vettem a hervisben biciklis kabátot. Olcsó volt (más márkás kabáthoz képest). Állandóamn ronggyá izzadtam magam benne. Hát gondoltam egyszer élünk megvettem 4x annyiért az Endura millió díjat nyert dzsekijét. Ugyanúgy szarrá izzadom magam benne. Ha ezt nézzük kár volt kiadni 4x annyit rá, maradhatott voln az olcsó hervises, semmivel se rosszabb legfeljebb nem díszeleg rajta ismert logo.
@meridásgaluska:
Szia! Ha meghajtod magad mindenben megizzadsz még a legjobb biciklis ruhában. A különbség a komfortérzetben rejlik. Sokkal jobb a sepciális póló mint pl egy rendes pamut, mert a pamut beszívja a nedvességet így átnedvesedik. Ez télen elveszi a testhőt, máskor meg iszonyatosan zavaró. Egy jobb ruha nem lesz anynira nedves persze nem marad csutka száraz inkább csak kevésbé érzed.